Nenechte si ujít: Česká mše vánoční se rozezní v kostele sv. Floriána v Krásném Březně
Kostel sv. Floriána v Krásném Březně
Co se chystá

Krásné Březno - Advent je již tradičně dobou koncertů, které rozeznívají nádherný prostor kostela sv. Floriána v Krásném Březně. Vedle vystoupení základních uměleckých škol je to také pro veřejnost určený koncert České mše vánoční Jakuba Jana Ryby.

Také letos si tuto neodmyslitelnou součást našich Vánoc bude možno vyslechnout v podání smíšeného pěveckého sboru Pedagogické fakulty UJEP v Ústí nad Labem Chorea academica pod vedením profesora Jiřího Holubce, a to třetí adventní neděli 16. prosince od 19 hodin.

Kostel sv. Floriána byl postaven na přelomu 16. a 17. století ve stylu tzv. saské renesance. Pro svoji jedinečnost byl zapsán na seznam národních kulturních památek a celkově rekonstruován, takže návštěvníci dnes opět mohou obdivovat prostor zaklenutý žebrovou síťovou klenbou a zrestaurovaný oltář s alabastrovými reliéfy. Skvělá akustika kostela navíc umocňuje zážitek s každého hudebního a pěveckého vystoupení.

Autor: Mgr. Věra Brožová, NPÚ

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru