Zámky o svátcích ožijí. Potkáte se na nich s Casanovou, hraběcí rodinou i pohádkovými bytostmi
V Duchcově na Teplicku se setkáte s milovníkem Casanovou.
Co se chystá

Stekník/Duchcov/Libochovice – Zámky v Ústeckém kraji o svátcích ožijí. Hned několik z nich si pro své návštěvníky připravilo na začátek prázdnin a hlavně na volné sváteční dny speciální oživené prohlídky. V Duchcově na Teplicku se setkáte s milovníkem Casanovou, na Stekníku na Lounsku provedou návštěvníky členové hraběcí rodiny, v Libochovicích se bude hledat ztracená princezna.

Na oživené prohlídky s názvem „Casanova - intrikán, špion a diplomat“ můžete zavítat na duchcovský zámek ve čtvrtek 5. července a v pátek 6. července a připomenout si tak osobnost Giacoma Casanovy a jeho diplomatické působení a zároveň 220 let od úmrtí tohoto známého milovníka. Prohlídky budou pořádány ve spolupráci s Divadlem v Pytli Petra Stolaře. Začínají vždy v 10.00 hodin a trvat budou do 17.00 hodin. Vstupné je 90 korun, snížené 60 korun.

S hraběcí rodinou na Stekníku

Zámek Stekník na Lounsku si pro své návštěvníky připravil netradiční prohlídky s členy hraběcí rodiny Kulhánků z Klaudensteina. V roli průvodců se po oba sváteční dny, čtvrtek 5. a pátek 6. července, vždy od 10 do 16.30 hodin, představí členové hraběcí rodiny Kulhánků z Klaudensteina. Prohlídky budou probíhat zábavnou formou, děti při nich vyplní tajenku, bude-li správně, objeví poklad v podobě sladké odměny. Menší děti mohou soutěžit za pomoci svých rodičů. Souběžně budou probíhat i klasické prohlídky s průvodcem vždy v celou hodinu.

0307zameksteknik

Za vstupné zaplatí dospělá osoba 80 korun, snížené vstupné je za 60 korun. Děti do 6 let platí 20 korun. Za celou rodinu zaplatíte 220 korun. Při zakoupení dětské vstupenky (od 3 do 15 let) získají návštěvníci tajenku, kterou děti vyplní během prohlídky a následně na pokladně vrátí po prohlídce. Po vyluštění tajenky naleznou děti předmět k otevření pokladu (truhlice v pokladně na stole, ze které si vezmou sladkou odměnu).

V Libochovicích se bude hledat princezna

Prohlídky přizpůsobené dětem připravil od 2. do 8. července také státní zámek Libochovice. Děti během prohlídek budou hledat ztracenou princeznu Markétku, který zlý černokněžník unese, protože si ho nechtěla vzít za muže. Její sestra Bětuška se jí vydá na pomoc společně s dětmi. Cestou potkají čarodějnici Gertrůdu, bílou paní Bertu i zlého černokněžníka.

Prohlídky budou probíhat ve 9:45, 10:15, 10:45, 11:15, 11:45, 13:45, 14:15, 14:45, 15:15, 15:45 hodin. Vstupné je 70 korun pro dospělé, 40 pro děti a 180 korun rodinné.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru