Kopce v sobotu spojí ohnivý řetěz. Běžte pozorovat Keltský telegraf!
Na kopcích vzplanou ohně. Chcete zažít něco neobvyklého? Ilustrační foto: CC0
Co se chystá

Krušné hory, České středohoří – Přes dvě stě padesát stanovišť, většinou na významnějších kopcích s výhledem do krajiny, je přihlášeno do letošního devátého ročníku Keltského telegrafu.

Vždy večer v první jarní sobotu (letos 24. března 2018) se vydávají lidé na vrcholy významných kopců a navzájem se spojují pomocí světelného signálu, který se vysílá z jednoho stanoviště na druhé po dohodnutých trasách napříč krajinou. Dochází k mystickému propojení všech účastníků i k napojení přesahujícímu běžný myšlenkový prostor dnešních lidí.

Smyslem akce je uctít přírodu, probudit jaro, užít si kontakt se Zemí i vesmírem, a předat ohnivý signál na další viditelný bod. Keltského telegrafu se můžete zúčastnit na kterémkoli stanovišti, které si vyberete na mapě. Přesný čas „vysílání“ bude ještě zveřejněný, informace můžete hledat zde.

Můžete rovnou v sobotu večer vyrazit na kopec, anebo se e-mailem domluvit s čertem, tedy tím, kdo má zapálení ohně na starosti, na podrobnostech. E-mailová adresa je u značky na mapě.

A kde u nás například stanoviště najdete? Na Vlčí hoře nad Osekem, v Teplicích na Písečném vrchu, na Bouřňáku, na Duchcovské maríně, Milešovce, Kletečné, na Číčově, Hazmburku, Červeňáku u Loun a mnoha dalších kopcích. Napříč celou republikou by se světlo mohlo předat v řádu minut.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru