Blíží se oblíbené slavnosti, lákají na bohatý program a také na křest nového hasičského auta
Novou Ves v Horách čekají slavnosti. Foto: Olga Markuzziová
Co se chystá

Nová Ves v Horách - Obec Nová Ves v Horách se připravuje na další, veřejností velmi oblíbenou a hojně navštěvovanou akci. V sobotu 29. července zde proběhnu Novoveské letní slavnosti. V letošním roce mají podtitul hasičské.

Lákají totiž nejen na bohatý kulturní program, který začíná ve 14 hodin, těšit se můžete i na tradiční křest nového hasičského auta.

„Ve tři hodiny slavnostně předáme hasičům nový vůz, pořízený v rámci přeshraničního projektu. Jeho křtu se ujme jak český, tak německý farář. Součástí křtu bude i přehlídka hasičské techniky,“ uvedl starosta Nové Vsi David Kádner.

Hasiči chystají spoustu zábavy pro děti, ukázky hasičské techniky, budete moci zhlédnout Živé obrazy hasičské a uslyšíte i hasičské písně.

Novoveské slavnosti lákají i na další program, od 14 do 18 hodin například na divadelní minipříběhy, vystoupení akrobata na laně, mažoretek, zpěvák Honza Cessny, RC modely a závodní speciál, chybět nebude ani oblíbené malování na obličej či tetování, pro děti bude připravena skluzavka i další atrakce. Již tradičně budou na prostranství před obecním úřadem postaveny stánky, kde se představí stará řemesla, přítomen bude hrnčíř, paličkářka, síťař, kovář, provazník nebo sklář, děti budou moci vyzkoušet svůj um ve výtvarné dílně a navštívit dobovou hernu.

Od 18 hodin až dvou hodin druhého dne se můžete těšit na DJ Toma a Martina Holce, Elvis Presley revival, Dalibor Janda revival, či na zpěváky z muzikálu Děti ráje. Vyvrcholením akce bude ohňová show, která proběhne až po setmění.

Programem návštěvníky provedou Zdeněk Lukesle a Gabriel Danda. Tradiční občerstvení je zajištěno.

Místní Kulturní dům nabídne výstavu obrazů Pavla Lakomého a výstavu fotografií Krásy Krušných hor. Otevřené bude i Novoveské muzeum, které nabídne v době od 10 do 16 hodin historickou expozici a výstavu fotografií. Od 15 do 17 hodin bude zpřístupněna také větrná elektrárna na Strážném vrchu.

Novoveské letní slavnosti jsou druhou akcí v rámci přeshraničního projektu Plujeme na lodi společně, podpořeného z Fondu malých projektů Euroregionu Krušnohoří.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru