TIP NA VÍKEND: Železniční muzeum láká na modely a historické mašiny, můžete se svézt parním vlakem
Foto: Marek Rada
Co se chystá

Lužná u Rakovníka - Železniční muzeum Českých drah v Lužné u Rakovníka připravilo na tuto sobotu a neděli 14. a 15. srpna akci pro fanoušky modelaření. Během „Modelvíkendu“ představí modelářské kluby to nejlepší, na čem pracovaly během koronavirové přestávky.

V rámci sobotního programu se tu sejde téměř stovka dálkově řízených modelů na jednom místě. Součástí akce bude také modelářská burza a návštěvníci si budou moci prohlédnout i běžně přístupné expozice železničního muzea. Zájemci se navíc mohou v sobotu svézt historickým parním vlakem do Kolešovic nebo navštívit sraz amerických veteránů v nedalekém muzeu JK Classics.

Na „Modelvíkendu“ v železničním muzeu v Lužné u Rakovníka budou prezentovat svoji práci modelářské kluby, které předvedou návštěvníkům RC modely železniční a bojové techniky v měřítku 1:16. Bez zájmu návštěvníků určitě nezůstane provoz modelu vojenské vlečky s lokomotivami. Ve vybrané časy budou mít zájemci možnost zhlédnout bitvu modelových tanků. K vidění budou kamiony, hasičské a policejní vozy a offroadové speciály na dálkové ovládání. V provozu bude samozřejmě také muzejní modelové kolejiště velikosti H0.

Po oba víkendové dny se mohou zájemci svézt parní lokomotivou Krauss č. 21 po muzejním úzkorozchodném okruhu. Jízdy jsou plánované každou půlhodinu od 10:00 do 16:30 hod. Jízdenky budou v prodeji v pokladně u vstupu, příp. u stánku vedle lokomotivy. Stát budou 50 Kč, děti do 4 let pojedou zdarma.

Součástí akce bude také modelářská burza, kde se budou prodávat či vyměňovat nejrůznější modely. Se svou nabídkou se na ní představí malovýrobci modelů a modelářských doplňků. Železniční muzeum bude o víkendu otevřené od 9:30 do 17:00 hod.

V sobotu se zájemci svezou také historickým parním vlakem po tzv. Kolešovce, tedy trati Krupá – Kolešovice. Z Lužné odjíždějí parní vlaky v 9:52 a 13:52 hod. Podrobnosti k této jízdě jsou k dispozici zde. Stejný den bude možné navštívit i sraz amerických veteránů v blízkém muzeu JK Classics, situovaném v areálu bývalé pily (Stará správa 72, Lužná).

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru