Tip na víkend: Druhý závod Ohřecké Osmičky provede účastníky Rokokovým srdcem chmelnic
Cíl prvního závodu v Klášterci nad Ohří. Foto: Oldřich Hájek
Co se chystá

Žatec - V neděli 6. června odstartuje na zámku Stekník na Žatecku druhý závod letošního, v pořadí druhého ročníku seriálu běžecko-chodeckých závodů Ohřecká Osmička. Provede účastníky po krásné trati kolem chmelnic Žatecka.

Premiérová etapa závodu odstartovala za mimořádného zájmu veřejnosti v neděli 30. května v Klášterci nad Ohří. Startovalo se u lázeňského domu Evženie, osmikilometrová trasa zavedla běžce do zámeckého parku a na další místa Klášterce nad Ohří.

„Je to seriál i tak trochu informativní, vzdělávací. Aby zkrátka lidé poznali místa jim i dosud nepoznaná. A to je teda hlavním smyslem Ohřecké osmičky,“ sdělil na prvním závodě ředitel Destinační agentury Dolní Poohří Lukáš Pichlík.

Závodu se mohou zúčastnit jak běžci, tak chodci a na všech osmi etapách sbírat našlapané kilometry, či čas běhu. Po doběhnutí sbírají ústřižky do slepé mapy Dolního Poohří a přitom poznávají krásná místa regionu Dolního Poohří. V letošním seriálu jsou připravené nové trasy, které sportovce a turisty zavedou na další málo objevená místa – vrchy Rubín a Úhošť, na tvrz Divice, okolo zámku Jimlín, do Rašovic a k Panenskému Týnci. Druhý závod, který se půjde či poběží neděli 6. června, provede účastníky Rokokovým srdcem chmelnic – okolím zámku Stekník na Žatecku.

Start je v 10 hodin na zámku Stekník. Na trasu se mohou zájemci připravovat již nyní díky mobilní aplikaci Ohřecká Osmička. K dispozici je zdarma pro systémy iOS i Android. Už dnes v ní najdou zájemci všech osm loňských tras a postupně přibývají i letošní. Novinky a informace o seriálu je možné sledovat na facebookovém profilu, přihlášky na etapy jsou k dispozici na webu. Vzhledem k velkému zájmu a kvůli urychlení odbavení na startu doporučuje pořadatel přihlašovat se předem.

Výsledky prvního závodu letošního ročníku Ohřecká Osmička:

Děti do 12 let: 1. místo Iva Blažková, 2. místo Vojtěch Janík, 3. místo Julie Bitzanová, všichni Sporťáci Žatec.

Junioři do 18 let: 1. místo Tomáš Čech, Kadaň, 2. místo Filip Meduna, SKOB Ostrov, 3. místo Jaroslav Materna, Lom

Muži A: 1. místo Jakub Stejskal, Kadaň, 2. místo Pavel Štajnc, BK Louny, 3. místo Michal Luxa, Běžci Chomutov

Muži B: 1. místo Michal Šupol, Sweep Factory Team, 2. místo Lukáš Eliáš, BK Běkodo Teplice, 3. místo Jaroslav Dřevikovský, Jirkovan on the run!

Ženy A: 1. místo Nikola Formanová, K&P, 2. místo Petra Kadeřábková, Sweep OCR Team, 3. místo Zuzana Hrabalová, Kajak klub Kadaň

Ženy B: 1. místo Gabriela Korbášová, BK Žatec, 2. místo Bertha Condori Ramos, Arequipa (Peru), 3. místo Blanka Beckertová, Raná.

Další etapy Ohřecké Osmičky 2021:

2. etapa - Žatecko aneb Rokokovým srdcem chmelnic 6. 6.
3. etapa Lounsko aneb Kolem rodinného stříbra – 20. 6.
4. etapa Podbořansko aneb Zabojuj! Kupec Sámo taky musel – 4. 7.
5. etapa Týnecko aneb Mysli pozitivně a neztratíš energii – 11. 7.
6. etapa Džbánsko aneb Pojďme ztropit letní scénu – 15. 8.
7. etapa–Vroutecko-Kryrsko aneb Berte to s nadhledem! 22. 8.
8. etapa Kadaňsko aneb Návrat do třetihor – 12. 9.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru