10 tipů na víkend: Nenechte si ujít africký trh, Hubertovu jízdu či Peklo v Oseku!
Loňské vystoupení krampusů v Oseku. Foto: archiv
Co se chystá

Ústecký kraj - Co budete dělat o víkendu? Přinášíme vám pár tipů na akce, které se budou konat nejen ve vašem regionu.

V Mostě určitě bude za návštěvu stát nefalšovaný Africký trh, v Oseku chystají peklo a v Chomutově třeba Hubertovu jízdu. Přinášíme vám přehled několika zajímavých akcí, které se o víkendu 9. a 10. listopadu uskuteční ve vašem regionu a jeho okolí.

Lounsko

V sobotu 9. listopadu od 8 hodin můžete v Lounech zajít na Farmářské trhy a na Sýry z Létající kozy na Lounském náměstí. Čeká vás oblíbený trh s nejmenší ekologickou stopou. Kravské a kozí sýry do vaší lednice a posnídat můžete topinky se sýrem.

Chomutovsko

Hubertova jízda Chomutov 2019 vás čeká v sobotu 9. Listopadu od 11 hodin. Pořádá ji Jezdecký klub Zooparku Chomutov. Slavnostní nástup proběhne v 11:00 na Skanzenu Stará Ves, kde budou moci diváci sledovat jezdce překonávající přírodní skoky. Následuje odjezd na louky u Partyzánu, a po návratu zpět proběhne závěrečné Halali. U stáje bude možné opéct buřty a dát si teplý guláš. Večerní zábava spolu s tradičním soudem se bude odehrávat od 19:00 v Kulisárně. Těšit se můžete i na Úleťáky. Startovné je 300 Kč.

Mostecko

Mostecký Rokáč Vinohrady bude po dlouhé době hostit netradiční jazzový koncert, a to v podání skupiny Martin Rufer Quartet. Skupina má připravený svěží a energický repertoár protkaný hudebními i nehudebními vtipy, které posluchače nenechají na vteřinu chladnými. Nebudou chybět ani tóny bossa novy, funky a blues. Skupina má za sebou podzimní sérii vyprodaných koncertů v rámci Ústeckého kraje a po delší odmlce se vrací na místo, kde vloni debutovala. Koncert se koná v sobotu 9. listopadu ve 21:00 hodin v mosteckém Rokáči Vinohrady. Vstupné je 100kč.

Medúza Most zve na Africké trhy. V sobotu 9. listopadu od 10 do 16 hodin se uskuteční V Kulturním domě Medúza africký trh plný chutí, vůní a skutečné exotiky. Bude tu spousta ovoce z Afriky a Asie, například obří jackfruit, to nelepší máslové avokádo, spousta druhů banánů, mango, několik druhů mučenky, slaďoučký ananas, voňavá papája nebo nádherně barevné dračí ovoce. Ovoce tu bude i v sušené formě, těšit se můžete i na exotické koření až z dalekého Zanzibaru, extra kvalitní čokoládu, kávu a dokonce i na čerstvé kakaové boby. Zapít to můžete čerstvě vylisovanou šťávou z cukrové třtiny nebo smoothie. Akci pořádá česko-ugandský food projekt, který dováží tu nejčerstvější zemědělskou produkci, letecky, ze srdce Afriky. Vstupné neuvedeno.



Litvínovský Attic zve v sobotu od 19 hodin na PEKAŘ - Litvínov "Jako vždycky, jen tak trochu akusticky" Tour. Za poslední roky koncerty Pekaře přerostly z písničkáře s kytarou do kapely, která tak trochu více přitvrdila. Tohle turné to ale bude jinak,  vlastně "Jako vždycky, jen tak trochu akusticky". Každopádně takhle jste to ještě neslyšeli a máte možnost pouze na tomto turné. Podzim 2019. Support: ADYS a LÁSKA. Vstupné 250 Kč.

Teplicko

Spolek Ulpan Teplice pořádá letos už 9. ročník festivalu dnů židovské kultury, Teplický cimes. Akce se koná pod záštitou Velvyslanectví státu Izrael a slavnostní zahájení festivalu se uskuteční v sobotu 9. listopadu v rockovém klubu KNAK. Po oficiálním přivítání návštěvníků ve 20 hodin tu vystoupí izraelská kapela Jewish Monkeys z Tel Avivu, která v Teplicích představí své fungl nové album Catastrophic Life.

Osek zve v sobotu 9. listopadu na peklo. Již podruhé. Jde o skvělou show čertů a Krampusů, při které zažijete peklo na vlastní kůži. Akce se uskuteční na louce u DDM od 17 do 20 hodin.

Kulturní zařízení města Krupka pořádá VELKÝ MAŠKARNÍ BÁL. Zveme všechny do restaurace Na Střelnici v sobotu 9. listopadu. Od 15 hodin začíná odpoledne plné zábavy. Vstupné 25 Kč. 

Občanské sdružení Přátelé Modlanska ve spolupráci s Obecním úřadem Modlany připravilo na sobotu 9. listopadu Vzpomínkovou mši svatou za Aloise Švece, který by se letos dožil 90 let. Mše se uskuteční v modlanském kostele sv. Apolináře od 17. hodin. Celebrovat ji bude Monsignor Martin Davídek, generální vikář litoměřické diecéze a hudební doprovod obstará pěvecký sbor Audiete Silete.

Restaurace Pomezí zve na Svatomartinské hody, které se uskuteční od soboty 9. do pondělí 11. listopadu. Budou začínat předkrmem, domácí paštikou se švestkami a bagetkou, polévkou s játrovými knedlíčky a nudličkami a vrcholí svatomartinskou husou s červeným zelím a variací knedlíků. Sladkou tečkou závěrem je pak domácí jablečný štrůdl. Z celého menu je možné si vybrat jen jednotlivá jídla, anebo si objednat kompletní menu za výhodnější cenu 399 korun. Doporučujeme nenechat nic náhodě a rezervovat si svůj stůl včas.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru