39 tipů na víkend: Zažijte útok pirátů, závod o Měsíc, obklopte se levandulemi
Kam se tento týden vydáte? Ilustrační foto
Co se chystá

Ústecký kraj - Také druhý červencový víkend slibuje zajímavé akce, které můžete v našem kraji navštívit. Uskuteční se řada koncertů a hudebních festivalů, na několika místech se pod širým nebem budou promítat filmy, či hrát divadlo, bude se i meditovat na kopci Radobýl.

V Žernosekách se bude sportovat, v Klapý bude naposledy otevřena levandulová zahrada, v Úštěku zaútočí piráti. Mimo náš kraj určitě stojí za zmínku jeden z top českých koncertů letošního roku, zpěvák Sting se svojí dynamickou show My Songs vystoupí ve Slavkově u Brna, v Drážďanech se uskuteční jarmareční divadlo malých forem ve velkém stylu.

Podívejte se na přehled tohoto, co se od pátku 12. do neděle 14. července uskuteční v Ústeckém kraji a k tomu opět přidáváme našich pár super tipů navíc:

LOUNSKO

Louny

12. červenec – Zahradní slavnost Vítkovo kvarteto - od 20 hodin

  • Papežové českého rocku Vítkovo kvarteto zahrají na Zahradní slavnosti v restauraci Černý Kůň v Lounech. Pivo poteče na čtyřech výčepech - v Zahradní restauraci, v Irish Pubu, v Music Baru a v Kavárně.
  • Vstupné 160 Kč

Peruc

13. a 14. červenec - Plutofest 2019 – od 15 hodin

  • Nenechte si ujít 15. Ročním letního hudebního festivalu, jenž se uskuteční na zámku v Peruci, konkrétně v parku tohoto zámku. Jaká hudba bude pod letní oblohou znít? Bigbeat, rock, a metal.
  • Vystoupí kapely: GAIA MESIAH, WISHMASTERS, HLAHOL, JAMAROL, IDIO&IDIO, POTĚR. Občerstvení zajištěno.
  • Vstupné 250 Kč; TP, ZTP, ZTP/P 100 Kč; děti do 14 let zdarma v doprovodu dospělé osoby

Žatec

14. červenec – Kinematograf bratří Čadíků – od 21.30 hodin

  • Nenechte si na žateckém náměstí Svobody ujít promítání filmu Čertí brko v rámci Kinematografu bratří Čadíků, který se tu usadí až do 17. 7. Promítání startuje ve 21.30 hodin nebo po setmění.
  • Vstupné neuvedeno

Podbořany

12. červenec – Letní promítání na koupališti – od 21.30 hodin

  • Na koupališti v Podbořanech se můžete těšit na promítání filmu pod širým nebem, Po čem muži touží. 90 minut.
  • Vstupné 40 Kč

Jimlín

13. červenec - Depresivní děti touží po penězích – od 20 hodin

  • Nenechte si ujít divadlo na zámku Nový Hrad v Jimlíně. V sobotu se zde odehraje divadelní představení Depresivní děti touží po penězích. Slunce, seno, světelný smog. Laskavým pohledem z Prahy.
  • Nevhodné do 18 let.
  • Vstupné 100 Kč

Počedělice

13. červenec – Sýkorovy Počedělice – od 10 hodin

  • Přátelské vzpomínkové setkání na břehu řeky Ohře v Počedělicích, kde malíř Zdeněk Sýkora rád maloval. Od 10 do 13 hodin se uskuteční procházka po břehu Ohře s komentářem Lenky Sýkorové po trase Počedělice - Obora a zpět (cca 4 km). Sraz je na návsi v 10 hodin. Od 15 hodin se bude konat zahájení slavnosti, vzpomínky na Zdeňka Sýkoru - výstava prací účastníků sympozia Malování v Počedělicích 2018 s komentovanou prohlídkou a zároveň výstava k 800. výročí první zmínky o obci Počedělice.
  • Vstupné neuvedeno

1207tipy

CHOMUTOVSKO

Jirkov

12. červenec - Zámecké pátky – od 18 hodin

  • Na Červeném zámku v Jirkově můžete v pátek zažít další z hudebních Zámeckých pátků. Těšit se můžete na Red hip-hop session, vystoupí FLEX KID, DJ Mike One a DJ Stroťa.
  • Vstupné zdarma

Kadaň

12. a 13. červenec – Filmové léto – od 22 hodin

  • Kinematograf bratří Čadíků se usadil v Kadani, kde již od 10. Července až do 13. Července každý den večer bude v rámci akce Filmové léto promítat některý z českých filmů. V pátek 12. 7. Můžete zhlédnout film Chata na prodej, v sobotu 13 .7. pak film Po čem muži touží. Promítat se bude na Mírovém náměstí v Kadani.
  • Vstupné dobrovolné

13. červenec – Kostýmovaná prohlídka - od 19 hodin

  • Kostýmované prohlídky, které návštěvníky zavedou do 16. století, chystá kadaňský Františkánský klášter. Probíhat budou nejen 13. července, ale dále 17. srpna a 7. září 2019, vždy od 19:00 hodin. Jejich tématem bude postava Jiřího Popela z Lobkowicz. Kostýmované prohlídky kláštera letos zájemce zavedou do roku 1589, do doby zápasu protestantů a katolíků, kdy byl patronem kláštera nejvyšší hofmistr Království českého, Jiří Popel z Lobkowicz. Scházet nebude procházka večerním klášterem za svitu svíček a zasvěcení do jeho intrik. Odvážní mohou ochutnat dobové speciality a nejodvážnější mohou zkusit vypít vítací pohár, plný vína. Nabízí se tak nahlédnutí do života ambiciózního šlechtice, jehož kariéru ukončil střet s císařem Rudolfem II.
  • Vstupné 120 a 60 Kč

14. červenec – Kadaňské kulturní léto - Noemova archa – od 16 hodin

  • V rámci Kadaňského kulturního léta se bude v neděli konat na Studentském náměstí v Kadani divadelní představení Noemova archa Divadla v Pytli.
  • Vstupné 50 Kč

Rašovice

13. červenec – Rašovické dunění – od 14 hodin

  • Fesťáček oblíbených kapel se opět po roce uskuteční v Rašovicích na Vyhlídce č.p. 54 u Klášterce nad Ohří. Zahrají Primitiv, Akustik, Lake stoper, Martn Jáchym – The common sense, Trepifajxl, a Garage – Tony Ducháček.
  • Vstupné 100 Kč

1207tipyzoo

MOSTECKO

Most

12. červenec - WSB Sport GmbH – od 9 hodin

  • Na mosteckém autodromu budou o víkendu probíhat tréninky a závody pořadatelské agentury. Je možné se této akce zúčastnit jako divák, prostor servisních boxů a paddocku je přístupný divákům z řad odborné i laické veřejnosti. Je však potřeba respektovat Provozní řád AUTODROMU MOST a. s. V neposlední řadě je možné v rámci této akce navštívit The Most FUN Arenu, kde se nabízí možnost jízdy na motokárách, čtyřkolkách, buggy apod. Stačí se jen podívat.
  • Vstupné neuvedeno

12. červenec – Retro Disco – od 20.30 hodin

  • Retro disco párty 80, 90 a Milénium zažijete v restauraci Capranica v Mostě. Vystoupí sl. JENNY a sl. GIZELL a čeká vás půlnoční překvapení.
  • Vstupné neuvedeno

Litvínov

12. červenec – Litvínov Rock Fest 2019 – od 17 hodin

  • Nový rockový festival v severních Čechách, který proběhne dne 12. července na kultovním a krásném místě u Litvínova v areálu na Loučkách. Vystoupí špička českého rockového žánru a to kapely Dymytry, Harlej, Trautenberk a metalovo-rockový muzikál Bohemian Metal Rhapsody. Na tomto úžasném místě to bude v první polovině prázdnin krásná rocková akce se spoustou té nejlepší muziky, dobrého jídla a pití, a té nejlepší nálady! Začátek koncertu v 17 hodin. Předprodej vstupenek na www.ticketstream.cz . Přijďte si všichni vychutnat krásu a atmosféru tohoto jedinečného a nezapomenutelného prostředí s těmi top kapelami v Čechách. Areál bude návštěvníkům otevřen od 16 hodin. První koncert Bohemian Metal Rhapsody bude zahájen v 17 hodin, dále od 18:30 vystoupí TRAUTENBERK Tanz Metal, od 20 hodin Harlej a Dymytry od 22 hodin.
  • Vstupné 490 Kč

1207tipyrockfest

13. červenec Komentovaná procházka Křižatecký travers – od 14 do 17 hodin

  • Oblastní muzeum a galerie v Mostě, příspěvková organizace vás zve na komentovanou procházku Křižatecký travers. Sraz účastníků je v sobotu 13. července 2019 v 14 hodin na autobusovém nádraží v Litvínově. Pojede se zeleným autobusem DÚK linky 523 do zastávky Klíny, obecní úřad, odtud ve 14:30 bude zahájena komentovaná procházka po trase Klíny - Křížatky - Horní Jiřetín. Délka trasy 9 km. Cestou uvidíte původní krušnohorské domy a zaniklý kostel na Klínech, prameny starého mosteckého vodovodu, Mosteckou přehradu, zajímavosti vesnice Křižatky, pomník sestřelených amerických letců, a další. Průvodcen bude Jan Setvák. Nezapomeňte si s sebou vzít pevnou obuv, pití a svačinu.
  • Vstupné neuvedeno

13. červenec - Ecole de Musique de Malansac – od 17 hodin

  • Koncert francouzské hudební školy na nádvoří zámku Valdštejnů. Těšit se můžete na tóny šansonu, filmové a populární hudby. Nelly Burban a její žáci se účastní historické „stopované“ po deseti městech ve Francii, Německu a Česku, kterou inicioval Laurent Guillet, jako připomínku životního příběhu jeho strýce za 2. světové války, kdy strávil několik let putováním po různých zajateckých a pracovních táborech. Jeho životní pouť se uzavřela na konci války v pracovním táboře v Záluží u Litvínova.
  • Vstup zdarma

Bečov

13. červenec – Bečovské slavnosti – od 13 do 22 hodin

  • Obec Bečov zve na 8. Bečovské slavnosti, které se uskuteční v sobotu 13. července v době od 13 do 22 hodin. Slavnosti budou probíhat u stodoly v centru obce. Čeká vás hudební program v průběhu celého odpoledne, zahrají například kapela Pichlovanka, Verona či Reflex, cca od 13, 15 a 18 hodin, pro děti budou připraveny trampolíny či různé jiné atrakce a také tetování Airbrush. Zajištěno je i občerstvení, těšit se můžete například na oblíbený trdelník.

TEPLICKO

Teplice

12. červenec - Závod o Měsíc – od 20.30 hodin

  • Posuňme se v čase o půl století zpět. Píše se rok 1969, eskaluje období mnoha napínavých pokusů, jež mají dostat prvního člověka na Měsíc. Závod mezi USA a SSSR o prvenství v přistání na tomto zemském satelitu vrcholí. Kdo bude první? Která z velmocí si připíše historický úspěch? Dnes už to víme, ale pojďme se společně podívat na chronologický sled událostí a na to, jak závod o Měsíc probíhal. A pak samozřejmě také na to, co následovalo po prvním přistání. Další z přednášek cyklu Setkání v první čtvrti se koná v pátek 12. července na teplické hvězdárně od 20:30. Bitvou o Měsíc vás provede Radim Neuvirt.

13. červenec – Teplice free LIVE 4 – od 16 do 23 hodin

  • Statutární Město Teplice pořádá 4. ročník hudebního festivalu Teplice free LIVE, který se odehraje v sobotu 13. července na teplickém náměstí Svobody. S akcí pomůže spolek Attack from North, z. s. , který za podpory města pořádal první tři ročníky. Město chce přinést život do centra Teplic během prázdnin a také kapely budou hrát živě – tedy live.
  • Půjde o hudební festival multižánrový, tedy bez hranic a současně nebude na něm vybíráno vstupné. Program: 16:00 - 16:30 Furyant; 16:55 - 17:45 zakázanÝovoce; 18:10 - 19:10 Děda Mládek Illegal Band Official; 19:30 - 20:30 Circus Problem; 21:00 - 21:45 Toxic People; 22:15 - 23:00 Madam Royal
  • Vstupné zdarma

1207tipy3

Bílina

12. červenec – Koncert pro kamerunské kozy – od 18 hodin

  • V letním amfiteátru Kyselka se uskuteční koncert. Vystoupí Hlahol, Zakázaný Ovoce, Plexis, Walda Gang
  • Vstupné 350 Kč

14. červenec – Hudební odpoledne – od 15 hodin

  • Nejen pro seniory se bude hrát v neděli na Mírovém náměstí v Bílině. Zahraje živá hudba - Tomáš Laně
  • Vstupné zdarma

ÚSTECKO

Ústí nad Labem

12. červenec - Večerní prohlídka zoo Ústí nad Labem – od 19.30 do 21 hodin

  • Podívejte se, jak se chovají zvířata mimo návštěvnickou dobu v ZOO Ústí nad Labem. Zároveň se o nich dozvíte spoustu informací a uvidíte celé zoo v úplně jiném, podvečerním světle. Poklidná procházka ztichlou zoologickou zahradou po zavírací době je určena pro dospělé osoby a děti od 10 let. Začátek je v 19.30 hodin, délka prohlídky cca 90 -120 minut, kapacita skupiny maximálně 30 osob, minimálně 6 osob. Doporučujeme se předem objednat.
  • Vstupné 220 Kč pro dospělého a 110 Kč pro děti (od 10 do 15 let)

12. červenec - Střekovské hudební léto - od 20 hodin

  • Hrad Střekov v Ústí nad Labem bude během léta hostit stejnojmenný festival. Po čtyři letní večery se můžete těšit na jedinečné zážitky. První večer proběhne v pátek 12. července a těšit se můžete na koncert PROKOP – ANDRŠT – HRUBÝ, trio leadera kapely Framus Five Michala Prokopa, nadžánrového kytaristy Luboše Andršta a neméně všestranného houslisty Jana Hrubého, které vzniklo v roce 1987. K jeho zvuku a stylu přispěli všichni členové stejným dílem. Písničkový základ je rozšířen Andrštovými zkušenostmi s blues a jazzem i osobitou hrou a klasickým hudebním vzděláním Jana Hrubého na elektrifikované housle.
  • Vstupné 200 Kč

12. červenec – U Style – od 20 hodin

  • Moto Garage Club v ulici Teslova 47 v Ústí nad Labem, pořádá prima večer s kapelou U Style. Kapela má široký repertoár od Americké country, country, popu až po poprock a nevyhýbá se ani valčíku či polce… určitě se prý nebudete nudit!
  • Vstupné neuvedeno

Velké Březno

14. červenec – Za pohádku na zámek – od 14 hodin

  • V neděli s dětmi zajděte na hranou pohádku na státní zámek Velké Březno. Bude se zde hrát představení Kašpárek a hodná víla Jarmilka. Hraje Sváťovo dividlo Litoměřice.
  • Vstupné 50 Kč

13. červenec – Tivolí hudební léto - Rockoví klasici – od 18 hodin

  • V restaurace Tivoli ve Velkém Březně na adrese Alej Sportovců 148 se uskuteční další koncert v rámci akce Tivolí hudební léto, tentokrát se můžete těšit na Last Rebel a Black Sabáka.
  • Vstupné neuvedeno

1207tipy3

LITOMĚŘICKO

Budyně nad Ohří

13. červenec - Keltský kruh – od 11 do 23.55 hodin

  • Festival keltské a irské hudby, tance a kultury. Keltská vesnice s ukázkami řemesel a života Keltů, soužití s Římany a Germány. Zahrají kapely Shannon, Claymore, Městská, Apple, Poitín (20h), Deliou a Bran.
  • Vstupné neuvedeno

Libochovice

13. červenec - koncert mezzosopranistky Edity Adlerové – od 19 hodin

  • Na zámku v Libochovicích se uskuteční koncert mezzosopranistky Edity Adlerové. Zapěje Nejkrásnější české světové melodie. Zazní nádherná árie Měsíčku na nebi hlubokém z opery Rusalka, slavná Sequilla z opery Carmen, árie Cherubína z Figarovy svatby, uslyšíme také Dvořákovo Largo z Novosvětské symfonie v původní zpívané verzi, Lehárovu melodii Viljo, ó Viljo z operety Veselá vdova i muzikálové písně jako např. Memory z muzikálu Cats nebo I Feel Pretty z muzikálu West Side Story od L.Bernsteina a další krásné skladby. Uslyšíte také několik mistrných sólových klavírních přednesů v podání klavíristky Heleny Kolihové, která mezzosopranistku Editu Adlerovou při jejím koncertu na klavír doprovází. Letní podvečerní koncert v Saturnově sále zámku Libochovice je jistě hudebním klenotem nejen pro příznivce klasické hudby, ale též pro "fanoušky" dalších žánrů, např. muzikálu.
  • Vstupné 220 Kč

Klapý

13. a 14. červenec - Levandulová zahrada Anette – od 10 do 17 hodin

  • V krásné zahradě plné voňavých levandulí a dalších rostlin, nacházející se na soukromém pozemku paní Simony Görtlerové v obci Klapý vás čeká úplně poslední letošní levandulový víkend pro veřejnost ve dnech 13. a 14. Července. Levandule bude těsně před sklizní. Po tomto víkendu se zahrada pro veřejnost na pár týdnů zavře. Přijďte se naposledy pokochat letošní krásou rozkvetlých levandulí, nasát jejich vůni a krásnou atmosféru této zahraday, obdivovat činorodou práci stovek čmeláků či ochutnat něco dobrého na zub, kde nemůže chybět levandule. Otevřeno bude od 10 do 17 hodin. Zahrada vnikla před 12 lety a její majitelka, která ji založila jako zásobní zahradu pro své květinářství, ji otevírá i veřejnosti. Zahrada je stále jiná dle sezóny kvetení hlavních trvalek, ale je postavena na hlavní rostlině a tou je levandule. Součástí je vlastní dílna dekorací, produktů a výrobků s levandulovou tématikou. Na zahradě se nachází i Andělská kovárna, aranžérská dílna a v době akcí se otvírá i vesnická kuchyně s občerstvením.
  • Vstupné dobrovolné

Velké Žernoseky

13. červenec - Žernosecký půlmaratón – od 9 do 14 hodin

  • 6. ročník Žernoseckého půlmaratonu se uskuteční v sobotu 13. Července. Poběží se pod záštitou obce Velké Žernoseky. Start půlmaratonu ji od u Vinařského klubu v 10 hodin, směrem na Kamýk, Tlučeň, Varhošť, Hlinná, Plešivec, Knobloška, Malíč a zpět návrat do Velkých Žermsek. Délka tratě 21,1 km. Občerstvení na trati a v cíli závodu je zajištěno.
  • Vstupné neuvedeno

Vlastislav

13. červenec - Potlach na zámku Skalka – od 13 hodin

  • Minifestival country a trampské hudby se odehraje na zámku Skalka ve Vlatislavi. Zahrají skupiny: Archa, Karavana, Sebranci, Mudring. V rámci programu proběhnou soutěže pro děti i dospělé a večerní posezení u táboráku. Nachystány jsou trampsko-paďourské soutěže pro děti i dospělé. Dorazit můžete již v pátek, v podzámčí lze přenocovat.
  • Vstupné neuvedeno

Úštěk

12. a 13. červenec - Piráti dobývají jezero Chmelař – od 9 hodin

  • Ve dnech 12. a 13. července se u jezera Chmelař v Úštěku uskuteční již 21. Ročník tradiční akce Piráti dobývají jezero Chmelař (aneb ukrutná řež na březích úštěckých). Na vodě i na souši bude možné spatřit piráty, pirátské lodě, šermíře a zažít pravou pirátskou atmosféru. Navštivte pirátské městečko a tržiště, zažijte divoký průvod pirátů. Můžete se těšit na celodenní pirátský program, soutěže, verbování, hry a dílničky pro děti, loutkové pohádky, tanečnice a také na plavby lodí. Každý návštěvník v masce piráta bude pasován do pirátského stavu a získá malý dárek. V 18 hodin začne pirátská diskotéka. Bitvy vypuknou v 11, 15 a 21.30 hodin. Ohňostroj ve 22.30 hodin.
  • Vstupné dospělí 60 Kč a děti 40 Kč

Žalhostice

13. červenec – Setkání na Radobýlu – od 16 hodin

  • Něco pro milovníky přírody a meditací. V sobotu se uskuteční již tradiční akce na vrchu Radobýl u Litoměřic. Tentokrát ne přímo na úplněk, ale 3 dny před úplňkem. Ve společném kruhu se můžete vzájemně propojit, naladit na místo kopce a přírody kolem. Nebudou chybět MANTROVNÍCI a Pavel a jeho zpívající mísy a bude zapálen oheň. Vezměte si s sebou hudební nástroje, něco dobrého na zub, vodu, deky, kdo chce, může přespat pod hvězdami či ve stanu, popř. přineste dary matce zemi Radobýlu (krystaly). Od 16 hodin bude kruh otevřen, cca od 19h společný rituál propojení cca od 22h PAVeL zpívající mísy a tanec ohně SunVenus. Mantrovníci svou hudbou a zpěvem provedou po celou dobu akce.
  • Vstupné neuvedeno

1207tipyvyzvactenarum

DĚČÍNSKO

Děčín

12. července - Večerní prohlídky v Zoo Děčín – od 19 a 20.30 hodin

  • Netradiční prohlídku zoologické zahrady v Děčíně v podvečerních a večerních hodinách pro děti nebo pro dospělé můžete zažít 12. Července. Pro děti začíná prohlídka v 19 hodiny pro dospělé o 1,5 hodiny později.
  • Vstupné 120 Kč

Rumburk

13. července - Prohlídka technického zázemí Lorety Rumburk 2019

  • Mimořádná prohlídka běžně nepřístupných prostor barokní památky Loreta Rumburk 13. 7. 2019. Jen jednou do roka se v Loretě Rumburk pořádá mimořádná prohlídka běžně nepřístupných prostor barokní památky. Sraz je v 9.45 hod. Začíná se od 10.00 hod. Délka 90 min. Vstup je na vlastní nebezpečí. Vezměte si s sebou baterku a helmu (stačí cyklistická). Počet míst ve skupině je omezen, proto si místo dopředu rezervujte na čísle 604 555 922. Zájemci mimo jiné nahlédnou do krypty klášterního kostela sv. Vavřince, do odvodňovací chodby z 18. století a vystoupají pod střechu loretánské kaple. Podzemní prostory pod Loretou a bývalým kapucínským klášterem u kostela sv. Vavřince se budovaly od 17. století do let 2. světové války. Využívaly se pro různé účely – nejčastěji jako odvodňovací chodby, krypty sloužily k pohřbívání. Součástí podzemních prostor byly i protiletecké kryty z let 2. světové války. Podzemní prostory pod Loretou Rumburk jsou podrobně zmapovány. Veřejnosti nejsou běžně přístupné. Návštěvníci Lorety Rumburk mají k dispozici výstavu „Loretánské podzemí v Rumburku“ a stejnojmennou brožuru, která prostřednictvím fotografií a plánů dokumentuje 189 m podzemních prostor, dvě krypty a řadu sklepů pod areálem loretánské kaple a bývalého kapucínského kláštera.
  • Vstupné 110 Kč, snížené 70 Kč.

Benešov nad Ploučnicí

13. červenec - Koncert Irských balad – od 19 hodin

  • V rámci akce “Zámecké léto“ vás zámek Benešov nad Ploučnicí zve na speciální program, při kterém vás čeká nejeden hudební koncert. Prodej vstupenek během celého dne konání koncertu na pokladně zámku.
  • Vstupné neuvedeno

SLAVKOV U BRNA

12. červenec – Slavkov Open 2019 - Sting – od 16 hodin

  • Jeden z nejočekávanějších koncertů letošního roku se uskuteční tento pátek. Britský zpěvák Sting v rámci turné se svojí dynamickou show My Songs, vystoupí 12. července v zámecké zahradě ve Slavkově u Brna a zahraje své nejoblíbenější skladby. Fanoušci se můžou těšit na hity Englishman in New York, Fields of Gold, Shape Of My Heart a řadu dalších, které představí v doprovodu rockové skupiny. Speciálními hosty koncertu budou Vojtěch Dyk a jeho B-Side Bad a Lenka Nová s Petrem Maláskem.
  • Vstupné od 1690 Kč

NĚMECKO

Drážďany

12. až 14. červenec - Scheune Schaubuden Sommer – od 18 hodin

  • Jarmareční divadlo malých forem ve velkém stylu. Jedenáctidenní festival avantgardního divadla, koncerty 46 ansámblů a kapel, 150 umělců a umělkyň, výstavy. Obdivuhodná nabídka tradičně potřeštěných a špičkově profesionálních kulturních představení. Festival navštíví každoročné kolem 15 tisíc diváků. Název festivalu "Schaubudensommer" je vzpomínkou na dávné pouťové stánky a výstupy jarmarečních umělců a komediantů pořádané na trzích jako součást veselých pouťových atrakcí. Každý večer se hraje 12-15 představení. Vystoupí soubory z Austrálie, Německa, Francie, Velké Británie, Nizozemí, Ruska, Španělska, Íránu, Chile a z USA. Příjemné prostředí Vnějšího Neustadtu láká všechny, kteří milují avantgardní divadlo, improvizace, performance, tanec, výstupy klaunů, hudbu, instalace, loutkové divadlo, kabaret, multimediální projekce a různé kombinace těchto žánrů. Festival začíná 11. července a potrvá do 22. července.
  • Vstupné pro dospělé a děti od 12 let 3 €

Köningstein

14. červenec - Nedělní hudba v Posádkovém kostele – od 12 hodin

  • V úchvatné pevnosti Köningstein, nacházející se zhruba 5 km od českého Hřenska si můžete kromě úchvatných výhledů a dalších zážitků v neděli v Posádkovém kostele vychutnat od 12:00 až 16:15 hodin vždy v každou celou hodinu krátké 15-ti minutové varhanní koncerty.
  • Vstupné zahrnuto v základním vstupném do pevnosti

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru