Ústí nad Labem – Jezero Milada se začalo napouštět v roce 2001. Během let se jeho symbolem stala víla Milada, která letos převezme vládu nad tímto oblíbeným místem příměstské rekreace v sobotu 18.května.

Odemknout jezero, které se právě letos stalo dospělým, pomohou slavnostním předáním klíče otužilci. Malí i velcí návštěvníci mohou k oslavě narozenin přispět výrobou dortu z malovaných kamínků a květin z barevného papíru.

„Každý rok se zástupci Dobrovolného svazku obcí Jezero Milada přemýšlíme o tom, jak zatraktivnit program, aby se v něm ještě více našli děti i dospělí. Kromě tradičního, již 5. ročníku, Milada BURGERU uvidíte závod na kolečkových saních O pohár PKÚ. Připraveny jsou i další atrakce, například ukázky práce báňských a vodních záchranářů. Celým odpolednem budou provázet členové známého Divadla V Pytli. Z parkoviště a zpět bude dopravovat zájemce speciální výletní vláček,“ přiblížila průběh odpoledne Hana Volfová, mluvčí PKÚ.

Na své si tak během odpoledne, od 13,00 do 17,00 hodin, přijdou všichni bez rozdílu věku. Pokud chcete být styloví, můžete tentokrát přijít v kostýmu víly či vodníka, kteří k rybníkům a jezerům v pohádkách neodmyslitelně patří. „Nejzajímavější kostýmy dětí i dospělých oceníme. Hodnocen bude smysl pro humor, nápad a kreativní zpracování. Obyvatelé vodní říše by se mohli stát novou tradicí zahajování letních sezón na Miladě,“ doplnila ještě mluvčí.

Jezero Milada vzniklo na místě bývalého hnědouhelného lomu. Jde o první velkou vodohospodářskou rekultivací v České republice, která je se svými 252 hektary jen o málo menší než Máchovo jezero. Maximální hloubka dosahuje bezmála 25 metrů, objem vody přesahuje 35 miliónů kubíků. Napouštění jezera započalo roku 2001, dokončeno bylo v roce 2010 a veřejnosti bylo zpřístupněno v roce 2015. V roce 2006 vznikl Dobrovolný svazek obcí Jezero Milada, jehož členy jsou Ústí n. Labem, Chabařovice, Trmice, Řehlovice a Modlany, který se snaží přispět k oživení této části krajiny po těžbě uhlí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru