Na letišti Suché otevřou v sobotu symbolicky nebe
Na letišti Suché odemknou v sobotu nebe. Foto: archiv klubu
Co se chystá

Suché u Modlan – Pro modelářské nadšence a romantické duše tu máme pozvánku na sobotu 6. dubna do Modelparku v Suché na Teplicku. Uskuteční se tady jubilejní, desátý ročník jarní akce s názvem Otevírání nebe. Symbolické odemčení jarní oblohy pro modely letadel v letošní sezóně začne v 9 hodin.

„Jde o volné létání. Může prakticky přijít každý modelář, který chce vyzkoušet nový model, nebo zalétat model starší,“ říká k sobotní akci místopředseda klubu a majitel letiště v Suché Pavel Štern. „Není to soutěž, ani akce, kde by se museli lidé přihlašovat a kde by šlo o nějaké body. Je to každoroční symbolické zahájení sezóny.“

Letiště v Suché bude v sobotu pro modeláře k dispozici od 9 hodin až do večera. Areál už je podle Pavla Šterna připravený, včetně posekané plochy a nebude chybět ani tradiční oheň pro opečení špekáčků. „Záleží na každém pilotovi, s čím si přijde zalétat. Může se ale přijít jenom podívat, popovídat. Může si vyzkoušet novou sestavu. Každý podle svého času a možností.“

0504suche1

Na letišti Suché odemknou v sobotu nebe. Foto: archiv klubu

Místopředseda modelářského klubu s určitými obavami dodává, že při podobných akcích jde pokaždé trochu o sázku do loterie. „Dnes nám tady v Suché například hrozně foukalo. Pokud by měl přijít takový silný vítr i v sobotu, moc si při otevření nebe s modely nezalétáme,“ poukázal na možný problém Pavel Štern ve čtvrtek 4. dubna.

Modelpark v Suché patří mezi největší a nejmodernější letiště pro modely v České republice. Jeho asfaltová dráha měří 271 metrů a travnatá 600 metrů. Klub má podle Pavla Šterna 55 členů ve věku od 7 až do 90 let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru