Český hydrometeorologický ústav pořádá den otevřených dveří. Letos připadne na sobotu
Ilustrační foto: Pixabay.com
Co se chystá

Ústí nad Labem - U příležitosti Světového dne vody (22. 3.) a Světového meteorologického dne (23. 3.) pořádá Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) pro veřejnost už tradiční Den otevřených dveří. Letos připadne na sobotu 23. března.

Den otevřených dveří je jedinečnou příležitostí seznámit veřejnost s jinak uzavřenými pracovišti, jakými jsou profesionální meteorologické stanice a observatoře (v Ústeckém kraji to jsou observatoře ČHMÚ Doksany a Tušimice a observatoř ÚFA AV ČR na Milešovce, v kraji Libereckém profesionální stanice v Liberci na letišti), a samozřejmě také pobočky ČHMÚ, a to včetně té ústecké.

Co nabízí letošní Den otevřených dveří na pobočce v Ústí nad Labem?

Seznámení s kompletním spektrem činností ČHMÚ (meteorologie a klimatologie, hydrologie povrchových i podzemních vod, kvalita ovzduší), včetně ukázek hydrologických měřicích metod. Návštěvníci si mohou prohlédnout i profesionální meteorologickou stanici, a na závěr také Regionální předpovědní pracoviště, kde se připravují nejen meteorologické předpovědi, ale také biometeorologické předpovědi pro celou republiku nebo hydrologické prognózy. Prohlídka bude doplněna také o komentovanou prohlídku jedné ze stanic sítě automatického imisního monitoringu, který umožňuje nepřetržitě hlídat stav znečištění ovzduší (nejen) na severu Čech. Samozřejmostí je snaha zodpovědět každý dotaz.

A co dalšího se pro zájemce chystá?

  1. Hned vedle je možnost samostatné prohlídky unikátních slunečních hodin na jižní stěně pobočky nebo obhlídky menhiru na východní straně
  2. „Dětský koutek“ v knihovně pobočky (kreslení, omalovánky)
  3. Výstavu věnovanou Schichtově epopeji, kterou pro nás připravilo v rámci dlouhodobé spolupráce Muzeum města Ústí nad Labem

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru