Výstava Dům a zahrada se na lounském výstavišti letos uskuteční o Velikonocích. Podívejte se, co chystá
Dům a zahrada na lounském výstavišti.
Co se chystá

Louny - Po roce se znovu otevřou brány lounského výstaviště, aby přivítaly návštěvníky tradiční výstavy Dům a zahrada. Stane se tak na zelený čtvrtek, a kromě tradičních tipů pro zahrádkáře, kutily a třeba všechny, kteří si chtějí vylepšit bydlení, nabídne i několik novinek.

„Letos pořádáme už dvacátý třetí ročník výstavy, tentokrát od čtvrtka 18. dubna do neděle 21. dubna. Smyslem výstavy je, aby návštěvník našel vše na jednom místě od zahrady po bydlení“, říká Štěpánka Portz, manažerka výstavy.

Co návštěvníci na výstavě najdou?

Je to výstava Dům a zahrada, takže není určena jenom pro zahrádkáře, ale i pro ty, kteří plánují rekonstrukci bytu, domu, uvažují např. o stavbě zahradního domku, pergoly, zakládají zahradu nebo jenom hledají inspiraci. V nabídce budou stavební materiály, prezentovat se budou výrobci oken, dveří, podlahářské firmy, firmy z oblasti vytápění, prodejci nábytku a interiérových doplňků, dřevostavby a mnoho dalšího. Nabídka bude opravdu široká.

Jaký je zájem vystavovatelů?

Letošního ročníku se zúčastní asi tři sta vystavovatelů, výstaviště je zaplněno do posledního místa a je to asi maximum, které se do areálu vejde. Těší nás, že z celkového počtu přihlášených vystavovatelů se asi 70 % opakovaně vrací, zbývajících 30 % se snažíme doplnit novými a musím říct, že se nám to daří. Stálí vystavovatelé samozřejmě každý rok přivezou něco nového a proto se i letos můžete těšit na plno novinek a zajímavostí.

Odkud jsou nejčastěji?

Vystavovatelé jsou převážně z našeho kraje, ale jezdí i z celé republiky a pár prodejců máme z Polska s trochu jiným sortimentem, než nabízí naši vystavovatelé.

Když porovnáme současnou výstavu třeba s tou před deseti lety, letos je o třetinu větší. Snažíme se výstavu dělat tak, aby si každý našel to své a odcházel spokojený a hlavně, příští rok přišel zase.

1303dumzahrada2

Jak je to s návštěvníky?

Dojezdová vzdálenost je z okruhu tak šedesáti, sedmdesáti kilometrů od Loun. Takže od Ústí nad Labem přes Most, Chomutov, ze Slaného, z Karlových Varů. Můžu říct, že ta dvacetiletá tradice je znát a speciálně na této dubnové výstavě je návštěvnost vyšší a vyšší. V loňském roce přišlo 37 tisíc návštěvníků, letos očekáváme podobné číslo. Největší návštěvnost je v sobotu, může se proto stát, že je problém s parkováním a s průjezdností města. Rádi bychom apelovali na návštěvníky, aby si zvolili jiný den, ideálně čtvrtek nebo neděli, případně pátek, kdy si vše projdou v klidu a víc si to užijí.

O co je největší zájem?

Jednoznačně o kytičky, o sadbu, o letničky, trvalky. Velká část návštěvníků přijíždí nejenom nakupovat, ale také pro radu, jak se o rostliny starat, jak zkombinovat různé druhy, protože samotní vystavující pěstitelé jsou odborníci, kteří o tom svém sortimentu vědí nejvíc a umí poradit. Můžu říct, že o „pěstitelské poradenství“ je mezi návštěvníky velký zájem.

Připravujete letos nějaké novinky?

Letos máme dvě novinky. Vzhledem k tomu, že se výstava koná v termínu velikonoc, oslovili jsme řemeslníky a v rámci výstavy budou probíhat i Velikonoční trhy. Kdo si bude chtít na polední chvíli koupit velikonoční dekoraci, pomlázku, kraslice, bude mít určitě z čeho vybírat.

Druhou novinkou je letošní téma výstavy - Ekodomov. Po celou dobu výstavy bude probíhat poradenství, jak sbírat a zpracovávat organické zbytky v domácnostech, ve firmách, ve školách i v obcích. Jak odpovědně a udržitelně pečovat o půdu a jak recyklovat.

Třetí novinka výstavy – opravený pavilon A a revitalizované venkovní prostory. Loni ještě během jarní výstavy probíhali stavební práce na pavilonu A. Letos již pavilon budeme plně využívat, včetně kavárny, která v něm nově vznikla. V současné chvíli finišují venkovní opravy v areálu výstaviště. Mění se všechny lavičky, nově se vysypávají chodníky a opravdu se můžete těšit na krásný prostor lounské výstaviště, které je zasazeno v lesoparku.

Jaká je cena vstupenek?

Vstupné pro dospělého je 70,- Kč, důchodci a děti od 6 do 15 let zaplatí 40,- Kč, rodinné vstupné je 210,- Kč (2 dospělí + 2 děti). Výstava potrvá od čtvrtka 18. dubna do neděle 21. dubna. Otevřeno je každý den od 9 hodin do 17 hodin. Během výstavy u mnoha vystavovatelů návštěvníci nakoupí za zvýhodněné výstavní ceny. Naším cílem je, aby každý ročník byl zajímavý, abychom přinášeli co nejširší kvalitní nabídku a návštěvníci odcházeli spokojeni. My jsme připraveni, teď už jenom aby nám přálo počasí.

Další informace najdete na webu výstaviště zde, nebo na facebookovém profilu zde.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru