Krásné Březno - Děti školou povinné čekají v nadcházejícím týdnu jarní prázdniny. V ústecké zoo se proto rozhodli od soboty 25. února zpestřit malým návštěvníkům návštěvu zahrady.

Ilustrační foto: Zdroj Zoo Ústí nad Labem

„V čase jarních prázdnin bude v areálu připraveno sedm stanovišť se soutěžemi a aktivitami, které si může vyzkoušet každý návštěvník. Jednotlivá stanoviště budou umístěna v pavilonech a opatřena vysvětlením úkolů, takže soutěž je „samoobslužná". Aktivity se týkají kampaně Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií (EAZA) vyhlášené pro roky 2015/2017 s názvem „Let it Grow", což by se dalo přeložit jako Nechme je růst. Kampaň je věnována lokální biodiverzitě, živočichům a zvířatům z našeho nejbližšího okolí. Myšlenkou je neškodit přírodě svým chováním, ať již přímo či v souvislosti s naším způsobem života, plýtvání vodou, nadměrná spotřeba energie, vytváření neseparovaného odpadu a podobně," popisuje Nikola Roštejnská z ústecké zoo.

„Ve všech pavilonech zoo bude připraveno celkem sedm stanovišť, na kterých budou velké plakáty s informacemi k danému tématu spolu se soutěžním úkolem." upřesňuje kolega Matěj Kynšt. Během plnění úkolů se návštěvníci seznámí s živočichy, kteří žijí v jejich nejbližším okolí a vyzkouší si aktivity jako stopování šelem nebo entomologické určování druhu. „Každý účastník zaškrtne na soutěžní tiket svůj tip na správnou odpověď a odevzdá jej zpět v pokladně. Zde si zkontroluje svoji úspěšnost a dostane dárek." dodává.

Měsíc březen je také přechodným obdobím mezi zimní a letní sezónou. Den se prodlužuje, takže zoo je otevřena o hodinu déle. Po stejnou dobu jsou přístupné i pavilony, ale areál zoologické zahrady lze opustit ještě hodinu po zavírací době. Nepatrně se mění vstupné, o pět Kč pro děti a 10 Kč pro dospělé. Návštěvníci se mohou občerstvit v restauraci Savana, kterou naleznou ve spodní časti zoo.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru