Krásné Březno – Naplnit slogan Policie České republiky „Pomáchat a chránit" se podařilo o noční směně hlídce z obvodního oddělení v Krásném Březně. Díky profesionálnímu zákroku zachránila dvacetiletému muži život.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek

Mluvčí Krajské policie Veronika Hyšplerová uvedla, že ve středu 22. února ve večerních hodinách zavolal na tísňovou linku 158 volající, že vidí v okně ve třetím patře stát muže, který chce pravděpodobně skočit. „Operační důstojník ihned na místo vyslal hlídku krásnobřezenských policistů ve složení praporčík Jitka Procházkova a praporčík Michal Rada. Hlídka byla na místě během pár minut. Ve chvíli, kdy k domu přijížděla, tak si všimla muže stojící na parapetu okna," uvedla mluvčí.

Strážci zákona si bez rozmyšlení rozdali funkce a začala záchrana mladého lidského života. „Policistka začala s muže ihned komunikovat a policista běžel nahoru. Ve chvíli, kdy se policista dostal až k muži a začal s ním rovněž komunikovat. Muž v okně sdělil, že pokud se k němu kdokoliv přiblíží, tak skočí a ať všichni jdou z místnosti pryč. Na místo se dostavily další policejní hlídky. Vzhledem k tomu, že sebevrah komunikoval jen s policistkou, tak se rozhodla jít nahoru za svým kolegou. Sebevrah stále vykřikoval, že se nikdo nesmí k němu přiblížit, kdy nakonec svolil, že se bude bavit jen s ní. Policistka za ním šla a povídala si. Ve chvíli, kdy jí sebevrah podával ruku, tak nezaváhala ani na vteřinu a strhla ho dovnitř do bytu. Následně jí s tímto mužem pomohli již ve vedlejší místnosti čekající kolegové. Policistka zachránila dvacetiletému muži život a ten byl následně zdravotnickou záchrannou službou převezen na psychiatrické oddělení do nemocnice," doplnila Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru