Ústecký kraj - Hasičské jednotky v Ústeckém kraji vyjely během noci ze čtvrtka na pátek k 45 nahlášeným událostem způsobeným silným větrem. Čtyřicet dva zásahů si vyžádaly popadané stromy převážně na komunikace. Ve dvou případech spadlé stromy způsobily dopravní nehodu.

2402hasicivitr

Večerní zásah hasičů z Kadaně. Foto: Hasiči Královského města Kadaň

"V 7:22 byla nahlášena srážka vlaku se spadlým stromem u obce Rybniště okres Děčín, v 6:51 narazilo osobní auto do spadlého stromu na silnici u obce Boleboř okres Chomutov," uvedl mluvčí hasičů v Ústeckém kraji Lukáš Marvan. Obě dopravní nehody byly bez zranění.

Nejvíce událostí bylo hlášeno v okresu Louny – 12. Stromy popadané na vozovku – Staňkovice, Tuchořice, Kozly, Liběšice, Petrohrad, Lubenec, Podbořany, Kryry. V Nepomyšli spadl strom na telefonní kabel.

V okresu Ústí nad Labem bylo nahlášeno 8 událostí – popadané stromy na komunikace – Ryjice, Řehlovice, Malečov, Stebno, Hostovice, Ústí nad Labem – Střekov. V Homoli u Panny spadl strom na telefonní vedení.

V okresu Chomutov vyjely jednotky k 6 událostem – spadané stromy a větve na komunikace – Chbany, Strupčice, Chomutov, Pětipsy, Údlice, Radonice.

V okresu Děčín vyjeli hasiči odstranit stromy z komunikací v 6 případech – Doubice, Šluknov, Krásná Lípa, Chřibská.

V okresu Most odstraňovali hasiči spadlé stromy na silnici na 5 místech – Havraň, Malé Březno Litvínov, Lom, Horní Jiřetín. V Litvínově také zajišťovali uvolněné plechy na domě u volněnou část střechy domu v Janově.

V okresu Litoměřice odstraňovali hasiči spadlé stromy a větve na 3 místech – Třebušín, Snědovice, Lovečkovice.

V okresu Teplice zasahovali hasiči na 2 místech, odstraňovali spadlé stromy a větve ze silnice v Bílině a Mikulově.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru