Ústí nad Labem – Do zlatavé barvy se v sobotu 18. února zahalí výletní zámeček Větruše, který patří mezi ústecké dominanty. Zdravě město Ústí nad Labem se tímto krokem připojí ke světovému Dni dětské onkologie.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek

Mluvčí města Romana Macová uvedla, že Větruše bude nasvícena zlatou barvou. „Půjde o symbolickou podporu dětem s onkologickým onemocněním. Ústí nad Labem se tak připojí k dalším metropolím po celé České republice, které podpoří šíření povědomí o problematice dětské onkologie ve společnosti," doplnila mluvčí města.

V ústeckém centru hematologické onkologie pro děti a dorost v ústecké Masarykově nemocnici se v současné době léčí sedm malých pacientů. „S dětmi, které již léčbou prošly nebo jsou před jejím dokončením, pojedeme podpořit akci, která proběhne v sobotu 18. února na náměstí Václava Havla a Václavském náměstí v Praze. Připravena je beseda o dětské onkologii, představení pokroků v léčbě nádorových onemocnění v dětském věku a galakoncert," doplnila sestřička ústeckého centra hematologické onkologie pro děti a dorost Jaroslava Jahelková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru