Krušné hory – Sněžení a vítr v horských oblastech Ústeckého kraje neustává. Hlavní silniční tahy jsou sice sjízdné, ale s velkou opatrností. Menší silnice, včetně té na Moldavu na Teplicku, či okolo Výsluní na Chomutovsku, jsou dočasně uzavřené.

1401silnice

Silničáři museli i přes velké nasazení některé silnice uzavřít. Foto: e-deniky.cz

Aktuální počasí na Novém Městě a Moldavě v sobotu ráno: Stále sněží a vítr neustává, tvoří se jazyky. Infocentrum Moldava informovalo, že silnici 382 bude sjízdná jen s největší opatrností, otevřena by měla být po deváté hodině po průjezdu autobusu. Infocentrum vyzývá řidiče, aby neparkovali v jízdních pruzích. Způsobili by potíže zimní údržbě a silnice by musela být opětovně uzavřená.

Podle serveru dopravniinfo.cz je zavřena na Chomutovsku silnice č. 223 mezi Křimovem a Měděncem, rovněž kvůli nepříznivým klimatickým podmínkám. U obce Domašín na silnici č. 224 je ledovka, úsek je průjezdný s nejvyšší opatrností. Na místě je odstavený kamion.

Silnice z Měděnce do Klášterce je nesjízdná, v polohách nad tři sta metrů se tvoří sněhové jazyky. Vozidla tam stojí, na místo jedou silničáři.

Silnice č. 223 je uzavřena rovněž z Kovářské po Loučnou pod Klínovcem pro špatné klimatické podmínky.

Na silnicích první třídy by měl v nižších polohách většinou ležet rozbředlý sníh, menší silnice jsou pokryté uježděným sněhem s posypem, dohlednost je snížena vlivem srážek.

Dálnice D8 na Drážďany je kluzká, je nutné upravit rychlost.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru