Střekov – Na oprýskané omítce visí cedule zakazující vstup. Na vytlučeném okně je vidět baner realitní kanceláře nabízející prodej objektu. Takový obrázek se naskytne každému, kdo se postaví před budovu lázní Dr. Vrbenského v Truhlářově ulici a rozhlédne se. V budoucnu ovšem může být realita úplně jiná.

Chátrající hlavní budova lázní Dr. Vrbenského. Foto: Petr Sochůrek

Současné vedení střekovské radnice se nevzdává myšlenky z minulosti, lázně odkoupit do svého vlastnictví. Naposledy se „rozhořela" tato myšlenka první prosincový den, kdy kvůli požáru musela policie uzavřít přilehlé okolí (psali jsme) . Místní lidé se začali ptát, kdy a jestli vůbec někdy k tomuto kroku dojde. „To jsou pořád jen sliby do médií. Už jsem i četl, že na lázně mají peníze, ale kde nic, tu nic," rozčiloval se starší muž. „To víte, asi čekají, až to někomu spadne na hlavu. Vlastně se divím, že už se tak nestalo. To už je let co to tady rabují a devastují," přidal se jeho soused.

Eva Outlá, střekovská zastupitelka pověřená vedení městského obvodu uvedla, že v odkupu objektu lázní Dr. Vrbenského do majetku Střekova v současné době brání potřebný počet hlasů v zastupitelstvu. „V rozpočtu městského obvodu Střekov je alokovaná částka ve výši 2 miliony Kč, výše skutečné ceny je stále předmětem jednání, nicméně je tento limit nepřekročitelný," odpověděla na dotaz redakce E – Ústí.cz Eva Outlá.

Majitelem lázní Dr. Vrbenského je podle katastru stále společnost První Pražská Rekvizitní. Prodej zprostředkovává za částku 2 800 000 Kč realitní kancelář RE/MAX. Redakce E – Ústí.cz se obrátila na mluvčího pro Českou republiku Tomáše Hejdu, zda v případě zájmu je možné cenu snížit. „Vzhledem k cenám, jaké se v současné době pohybují na trhu nemovitostí, je nastavená částka adekvátní. V současnosti probíhá jednání s několika zájemci o objekt," uvedl na dotaz mluvčí.

V minulosti se snažilo zprostředkovat prodej lázní již několik realitních kanceláří a makléřů. Vždy bezúspěšně.

Rozpadající se budova lázní Dr. Vrbenského. Foto: Petr Sochůrek

Zdevastované prostory lázní Dr. Vrbenského. Foto: Petr Sochůrek

Zdevastované prostory lázní Dr. Vrbenského. Foto: Petr Sochůrek

Zdevastované prostory lázní Dr. Vrbenského. Foto: Petr Sochůrek

V zarostlé zahradě lázní Dr. Vrbenského jsou vidět cestičky, které si vyšlapali bezdomovci a narkomani do svých brlohů. Foto: Petr Sochůrek

Čtenáři, posílejte nám náměty na zprávy z Ústecka. Využijte e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo zpráv naší facebookové stránky. My vámi zaslaný námět prověříme a výsledku vás budeme informovat na stránkách on-line deníku E – Ústí.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru