Ústí nad Labem – K adventu neodmyslitelně patří jedna z tradic, kdy za dětmi chodí svatý Mikuláš doprovázený čertem a andělem. I v letošním roce je pro děti připravena řada mikulášských show.

Mikuláš s andělem a čertem. Ilustrační foto: Petr Sochůrek

Ačkoliv známá trojce za dětmi vyráží každoročně 5. prosince, letos jsou naplánované mikulášské show již na probíhající víkend. Na Mikulášskou diskotéku se soutěžemi a překvapením zve od 16.00 hodin osadní výbor na hřiště u konečné stanice autobusové linky číslo 13. O den později je Mikulášská show připravena pro malé návštěvníky od 15.00 hodin na fotbalovém hřišti v Sebuzíně. V neděli také se děti mohou těšit od 16.00 hodin na Mikulášskou nadílku od Labské královny v Ústeckém podzemí, za vstup každé dítko zaplatí 30 Kč.

V pondělí je vánoční posezení s Mikulášem pro děti připraveno od 10.00 a 15.00 hodin v Centru pro rodinu Ovečka v Doběticích. Mikuláš, čert a anděl dorazí také na nejfrekventovanější ústecká náměstí. Od 15.00 hodin je pro děti na Kostelním náměstí připravena pohádka O čertech a mikulášská nadílka. Čertovský program od 17.00 hodin nabídne Lidické náměstí, kdy se děti mohou těšit na pohádky, hudbu, soutěže, nadílku, čertovský průvod masek a závěrečnou ohnivou show. Jízdu po Ústí má na pondělní podvečer připreven speciální Mikulášský trolejbus. Svou trasu začne v 15.12 hodin ve Všebořicích, pokračovat bude na Skalku (16.05 hodin), na Mírové náměstí (17.00 hodin), Severní Terasu (17.55 hodin), Kamenný Vrch (18.40 hodin) a Dobětice (19.30 hodin). Na zastávkách Mikulášský trolejbus vždy zastaví na 15-30 minut a děti si budou moci prohlédnout vyzdobený vůz, zazpívat si a za odměnu dostanou balíček sladkostí.

Ten kdo nepotká Mikuláše s čertem a andělem v pondělí 5. prosince nemusí zoufat. O den později dorazí do Městských sadů, kde si společnost Aperam pro své zaměstnance a Ústečany připravila Mikulášskou. Příchozí si budou moci koupit svařák a dětský punč.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru