Ústí nad Labem – S adventem u ústeckých obchodních center a hypermarketů začal prodej vánočních stromků. Prodejci nabízí jehličnany od pěstitelů z Čech, ale také z Německa a Nizozemí.

Prodej vánočních stromků u obchodního centra na Severní Terase. Na snímku prodejce Ján Bindas. Foto: Petr Sochůrek

Jak uvedl Ján Bindas, prodejce u obchodního centra na Severní Terase, největší zájem mají i letos Ústečané o jedle. „Nabízíme smrky ztepilé, borovice lesní, až po jedle kavkazské. Ceny jsou stejné jako v minulém roce. Letos dokonce nabízíme," řekl prodejce.

Cena jehličnanu je za jeden kus. Smrk ztepilý přijde na 279 a 399 Kč. Za smrk pichlavý zákazník zaplatí 399 a 499 Kč. Borovice lesní stojí 449 Kč. Cena jedle kavkazské se pohybuje od 599 do 1 199 Kč, záleží na odstínu barvy jehličí.

Řada zákazníků se obává, že když si přírodní stromeček koupí teď, že jim do Štědrého dne nevydrží. „Ke stromku dáváme letáček, jak stromek správně skladovat, aby zůstal co nejdéle čerstvý. Zákazník se také dozví, jak jehličnan dlouho rostl, než dosáhl požadované výšky," řekl prodejce Ján Bindas a poradil: „Každý stromek je potřeba skladovat v chladu v kbelíku s vodou. Jehličnan přijme přibližně pět litrů vody. Doporučujeme odříznout malý špalíček kmínku zalepeného smolou, aby voda mohla ke stromku proniknout."

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru