Ústí nad Labem – Zaopatřené miminko našli ve čtvrtek 27. října v ústeckém babyboxu zdravotníci novorozeneckého oddělení ústecké Masarykovy nemocnice. Holčička nese jméno Markéta.

Ilustrační foto. Zdroj: BabyBox

Dvířka ústeckého babyboxu se otevřela v 10.18 hodin. „Děvčátko je zdravé, ne zcela novorozené a na rozdíl od většiny děťátek z babyboxů, oblečené a umyté," uvedl Ludvík Hess, předseda Nadačního fondu pro odložené děti Statim.

„Holčička je v současné době hospitalizována na ústeckém novorozeneckém oddělení. Zdravotní sestry vyrozumí sociální pracovnice, které rozhodnou, kam bude miminko dále umístěno," uvedla Markéta Svobodová, hlavní sestra ústecké Masarykovy nemocnice.

Malá „Markétka" je již šestým novorozencem, který byl odložen za sedm let existence babyboxu v ústecké Masarykově nemocnici. „Miminko vybavíme takzvaným ,Kufříkem pro život´, který obsahuje oblečení děťátka, otisk ručičky - nožičky, dudlík, záznam o konkrétním dni a podobně. V ústecké Masarykově nemocnici ho dávají zdravotní sestry miminkům určeným k adopci již dva roky," dodala Markéta Svobodová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru