Předlice – Vyzkoušet si na nepojízdném, vyřazeném autobusu vyproštění cestujících při dopravní nehodě s větším počtem zraněných budou moci díky ústeckému Dopravnímu podniku hasiči v Litoměřicích. Z předlické vozovny si odvezli vůz, který byl určen k likvidaci.

Nakládka nepojízdného, vyřazeného autobusu. Foto: DPMUL/Jan Šmíd

Jiří Randák, provozně technický náměstek Dopravního podniku města Ústí nad Labem uvedl, že společnost oslovil Záchranný sbor Ústeckého kraje, zda by neměla nepotřebný vyřazený autobus, který by posloužil k zajištění taktického cvičení složek Integrovaného záchranného systému (IZS). „Po vzájemné komunikaci jsme hasičům nabídli autobus evidenční číslo 15, který byl nepojízdný a připravený k likvidaci," doplnil Jiří Randák.

Jelikož nebylo možné dopravit autobus po vlastní ose přímo do Litoměřic, do předlické vozovny přijela hasičská vyprošťovací technika společně s několikanápravovým trajlerem. Autobus po ukotvení, dva jeřáby postupně nadzvedly a nákladní auto s trajlerem pomalu zacouvalo pod nadzvednutý autobus. „Jednalo se o složitý proces, jelikož zadní část autobusu byla zvedána pomocí speciálního pásu a postup se musel sladit společně s prvním jeřábem, který zvedal přední část pomocí háku," dodal Libor Turek, výkonný ředitel Dopravního podniku města Ústí nad Labem.

Vyřazený autobus tak poslouží dobrým účelům a nemusel být ihned zlikvidován. „Díky vyřazenému autobusu co nejvíce plánované cvičení přiblížíme realitě. Bezesporu to následně zkvalitní a zrychlí záchranu lidských životů při reálných mimořádných událostech. Touto cestou bych rád poděkoval Dopravnímu podniku města Ústí nad Labem za tento počin," uvedl Tomáš Štěpánek z krajského ředitelství Hasičského záchranného systému Ústeckého kraje.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru