Ústí nad Labem – Dvacet střetů museli od pátku do neděle řešit dopravní policisté na Ústecku. Jde o nejvyšší číslo z celého Ústeckého kraje, ve kterém řešili policejní hlídky za stejné období celkem osmdesát osm dopravních nehod.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek

Mluvčí krajské policie Šárka Poláčková uvedla, že nejčastější příčinou „víkendových" dopravních nehod v celém Ústeckém kraji byl nesprávný způsob jízdy, a to ve 25 případech. „V 16 případech bylo příčinou nedání přednosti v jízdě, ve 12 případech nepřiměřená rychlost a ve 3 případech nesprávné předjíždění. Pod vlivem alkoholu byli 3 účastníci dopravních nehod," doplnila policistka.

Nejčastěji bourali řidiči v Ústeckém kraji v pátek, kdy dopravní hlídky řešily 49 karambolů, v sobotu 17 a v neděli 22 střetů. „Žádný z účastníků nehody nebyl usmrcen. Těžce zraněni byli 2 lidé a lehké zranění utrpělo 17 osob. Hmotná škoda byla vyčíslena na 3 482 000 korun," dodala Šárka Poláčková.

Počet dopravních nehod od pátku do neděle v jednotlivých okresech Ústeckého kraje: DC – 14, CV – 7, LT – 14, LN – 12, MO – 8, TP – 10, UL – 20 a dálniční odd. – 3.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru