Svádov – Dva nové informativní radary na silnici II/261 vedoucí z Velkého Března na Střekov od konce tohoto týdne upozorňují řidiče na překročení nejvyšší povolené rychlosti. Do ulice Vítězná a Děčínská je nechal naistalovat střekovský úřad, pod který Svádov a Olšinky spadají.

Informativní radar v ulici Vítězná. Foto: Petr Sochůrek

Milan Löbel, z úřadu městského obvodu Střekov uvedl, že nové radary upozorňují řidiče na nejvyšší povolenou rychlost v obci v místech, kde ji často překračovali. „Cílem nainstalování radarů je v těchto ulicích zklidnit silniční provoz. Informativní radary jsou vybaveny solárními panely, takže nás jejich provoz, co se energie týká, nic nestojí. Pořizovací cena jednoho radaru byla okolo šedesáti tisíc korun," doplnil úředník.

Informativní radar v Olšinkách a ve Svádově tak doplnil další dva radary, které nechal v minulosti střekovský úřad ve svém obvodu naistalovat. „Jeden radar máme ještě v Církvicích a další v Kojeticích. Plánujeme ještě naistalovat radar do Brné v blízkosti zdejší základní školy," dodal Milan Löbel.

Informativní radar v Děčínské ulici. Foto: Petr Sochůrek

Nejvyšší povolená rychlost v obci 50 km/h není zvolena náhodou. Je to rychlost, při které se při dobrém technickém stavu auta výrazně zkracuje brzdná dráha, a tím následek dopravní nehody.

Suchá asfaltová silnice

rychlost 50 km/h, průměrná reakční dráha 14 metrů, brzdná dráha, 14 metrů, celkem 28 metrů
rychlost 60 km/h, průměrná reakční dráha 17 metrů, brzdná dráha 20 metrů, celkem 37 metrů

Mokrá asfaltová silnice

rychlost 50 km/h, průměrná reakční dráha 14 metrů, brzdná dráha 19 metrů, celkem 33 metrů
rychlost 60 km/h, průměrná reakční dráha 17 metrů, brzdná dráha 28 metrů, celkem 45 metrů

Zdroj: besip.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru