Ústí nad Labem - V Krajské zdravotní, a. s., proběhlo II. pracovní setkání nemocničních ombudsmanů a zaměstnanců nemocnic zabývajících se agendou vyřizování podnětů zaměstnanců, pacientů a veřejnosti z celé České republiky. Akce se konala pod záštitou 1. náměstka hejtmana Ústeckého kraje RSDr. Stanislava Rybáka.

V rámci II. setkání nemocničních ombudsmanů z celé České republiky si návštěvníci akce prohlédli heliport ústecké Masarykovy nemocnice, který nabízí jedinečný pohled na Krušné hory a České středohoří. Foto: Petr Sochůrek

„Jsem rád, že celorepublikové setkání nemocničních ombudsmanů probíhá u nás v Ústeckém kraji. Často je náš kraj vnímán, že zde máme průmyslem zdevastovanou krajinu, což není úplně tak pravda. Máme tu vyhlášené turistické lokality, jako je například Českosaské Švýcarsko, Labské pískovce a další lokality. Důkazem, že se rok od roku Ústecký kraj mění k lepšímu, je vzrůstající počet návštěvníků, kteří k nám míří," řekl v úvodu akce RSDr. Stanislav Rybák.

Účastníky setkání pozdravil také generální ředitel Krajské zdravotní, a. s., Ing. Petr Fiala. „Název dnešní akce napovídá, že nemocniční ombudsman se nezabývá jen stížnostmi, ale celkově agendou podnětů pacientů i veřejnosti vůči zdravotnickým zařízením. Jsem s naším nemocničním ombudsmanem v kontaktu a z praxe mohu konstatovat, že pozice nemocničního ombudsmana je všestranně přínosná," uvedl na úvod jednání nemocničních ombudsmanů Ing. Petr Fiala.

„Z rozhodnutí představenstva, byla v naší společnosti před dvěma a půl roky zřízena kancelář nemocničního ombudsmana, ze které se za tu dobu stalo samostatné oddělení s působností ve všech pěti nemocnicích Krajské zdravotní, tedy nejen zde v ústecké Masarykově nemocnici, ale také v nemocnicích v Děčíně, Teplicích, Mostě a Chomutově. Ročně zdravotníci v našich pěti nemocnicích hospitalizují více jak 124 tisíc nemocných, ambulantně ošetří bezmála 1,7 milionu pacientů a provedou téměř 49 tisíc operací, což přináší i určitý počet podnětů, kterými se musí právě nemocniční ombudsman zabývat. Tímto bych chtěl jemu i jeho asistence za jejich práci poděkovat," doplnil ing. Petr Fiala.

Mgr. Milan Schoř, nemocniční ombudsman Krajské zdravotní, a. s., a hostitel druhého pracovního setkání nemocničních ombudsmanů z celé České republiky hodnotil setkání jako přínosné, vedené v pracovním a družném duchu. „Přítomní si vyměnili řadu zkušeností s vyřizováním podnětů od pacientů i veřejnosti. Vyjádřili spokojenost s obsahem setkání a ohodnotili ho jako velice přínosné pro jejich další práci. V závěru setkání jsme si společně prohlédli, pod vedením primářky Jany Bednářové, oddělení Emergency včetně návštěvy heliportu. Pro velký úspěch jsme si další setkání nemocničních ombudsmanů naplánovali i na rok 2017," dodal Mgr. Milan Schoř.

V knihovně Vzdělávacího institutu Krajské zdravotní, a. s., se setkali nemocniční ombudsmani z celé České republiky. Foto: Petr Sochůrek

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru