Ústí nad Labem - Nechat si změřit cholesterol, krevní tlak, popovídat si s lékaři o prevenci kardiovaskulárních chorob, ale také si prohlédnout prostory Kardiologické kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., přišli v neděli 25. září desítky lidí. V Atriu ústecké nemocnice proběhl pod záštitou 1. náměstka hejtmana Ústeckého kraje RSDr. Stanislava Rybáka druhý ročník Dne otevřených dveří, a to v rámci akce nazvané „Světový den srdce".

Návštěvníci si nechali změřit cholesterol a krevní tlak. Foto: Petr Sochůrek

„Akce byla dobře připravená, což se projevilo na vysokém počtu návštěvníků, kteří do nemocnice dorazili. Kardiovaskulární choroby ohrožují lidské životy a jejich nárůst bohužel vzrůstá. Chválím, že kromě změření cholesterolu a krevního tlaku zdravotníci návštěvníkům vysvětlili, jak kardiovaskulárním chorobám předcházet," uvedl 1. náměstek hejtmana Ústeckého kraje RSDr. Stanislav Rybák.

Na základě měření krevního tlaku, hodnot cholesterolu, hmotnosti, věku či kouření, zdravotní personál ústecké kardiologické kliniky všem zájemcům vyhodnotil míru rizika vzniku kardiovaskulární příhody během následujících deseti let a zároveň je poučil o preventivních režimových opatřeních. „Akce splnila účel. Dorazila zhruba stovka návštěvníků, kteří projevili zájem nejen o prevenci před cerebrovaskulárními chorobami, ale také o kliniku. Akce tohoto typu jsou určitě do budoucna potřeba, zejména vzhledem k vyššímu výskytu srdečních onemocnění v Ústeckém kraji," řekl přednosta kardiologické kliniky profesor MUDr. Pavel Červinka Ph.D., FESC., FSCAI.

Světový den srdce byl poprvé vyhlášen v roce 2000 na datum 29. září. Připomíná se ve více než 100 zemích. Cílem kampaně je propagovat zdravý životní styl, jako je například zdravá strava nebo přiměřená fyzická aktivita, jako způsob ochrany srdce před srdečně-cévními chorobami, které jsou nejčastější příčinou úmrtí v Evropě.

Světový den srdce přilákal na Kardiologickou kliniku desítky lidí. Foto: Petr Sochůrek

Na základě měření krevního tlaku, hodnot cholesterolu, hmotnosti, věku či kouření, zdravotníci zájemcům vyhodnotili míru rizika vzniku kardiovaskulární příhody během následujících deseti let. Foto: Petr Sochůrek

Záštitu nad akcí převzal 1. náměstek hejtmana Ústeckého kraje RSDr. Stanislav Rybák. Foto: Petr Sochůrek

Návštěvníci si nechali změřit cholesterol a krevní tlak. Foto: Petr Sochůrek

Světový den srdce přilákal na Kardiologickou kliniku desítky lidí. Foto: Petr Sochůrek

Na základě měření krevního tlaku, hodnot cholesterolu, hmotnosti, věku či kouření, zdravotníci všem zájemcům vyhodnotili míru rizika vzniku kardiovaskulární příhody během následujících deseti let. Foto: Petr Sochůrek

Návštěvníci akce využili možnosti nahlédnout do prostor Kardiologické kliniky. Foto: Petr Sochůrek

Tým Kardiologické kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. Foto: Petr Sochůrek

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru