Ústecký kraj - Cizinecká policie zadržela v pátek v ranních hodinách cizince s padělaným dokladem. Přišli na něj v rámci pobytové kontroly na dálnici D8 ve směru do Německa

2609padekel

Muž cestoval v osobním Volvu s českou registrací jako spolujezdec sedící na zadním sedadle. Prokázal se ID kartou Rumunska. "Kontrolou tohoto předloženého dokladu hlídka ihned na místě pojala podezření, že doklad je padělán. Cizinec státní příslušnosti Moldavsko byl zadržen pro podezření z trestného činu padělání a pozměňování veřejné listiny," uvedla policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Podezřelý byl eskortován na služebnu a policisté následnou lustrací v policejních evidencích včetně porovnání otisků prstů zjistili, že na tohoto cizince byl vydán předběžný souhlas se zadržením pro trestný čin násilí proti úřední osobě. "Dále bylo zjištěno, že cizinec se již v minulosti dopustil trestného činu padělání a pozměňování veřejné listiny, za který byl pravomocně odsouzen, a rovněž má uloženo správní vyhoštění z území členských států EU," připomněla Šárka Poláčková.

Cizinci se díky bdělosti policejní hlídky nepodařilo dostat do SRN a bude trestně stíhán za výše uvedené porušení právních předpisů v ČR.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru