Ústí nad Labem - Konec prázdnin zdaleka neznamená, že by ustaly aktivity, které nabízí svým návštěvníkům ústecká zoo. První zářijový víkend čeká na příchozí hned několik akcí, které jsou určeny hlavně pro rodiny s dětmi.

Jak uvedla mluvčí ústecké zoo Věra Vrabcová, první se uskuteční v pátek 2. září ve večerních hodinách a připomene Mezinárodní noc pro netopýry. „Tuto akci, kterou jsme nazvali Večer létajících savců, pořádáme poprvé, spolupráci jsme navázali s pracovníky Národního parku České Švýcarsko, kteří mají velké znalosti a zkušenosti s živočichy naší fauny," přiblížila tisková mluvčí.

„Akce se koná po zavírací době a počítáme s tím, že jak se bude v průběhu šeřit, je to ten správný čas pro netopýry. Zájemci si díky speciálnímu zařízení budou moci poslechnout zvuky, které netopýři vydávají a které lidské ucho normálně nezaslechne. Kromě povídání o těchto zajímavých savcích bude k dispozici krátký dokument promítaný v Zooškole, bude připraven netopýří kvíz a soutěže o ceny a zkouška odchytu zvířat do speciálních sítí. Pokud se odchyt nepovede, účastníci o nic nepřijdou, protože pracovníci národního parku přivezou na ukázku netopýry, o které se starají díky jejich handicapu," dodala Věra Vrabcová.

Sraz na tuto zhruba dvouhodinovou akci je v 18.00 hodin u spodního vchodu do zahrady z Drážďanské ulice, vstupné je dobrovolné. „Výtěžek poslouží na vybavení plánované záchranné stanice při naší zoo, která bude sloužit pro handicapované živočichy z naší přírody, tedy i pro netopýry," objasňuje vedoucí zoologického oddělení Petra Padalíková.

Další akce, která proběhne již následující den v sobotu 3. září, souvisí s velkou sportovní událostí připravovanou v Ústí nad Labem. „Koník rozbíhá rodinný běh v zoo, ponese název akce upozorňující na to, že se v Ústí nad Labem opět poběží Mattoni 1/2Maraton. V sobotu 3. září v odpoledních hodinách (14.00 – 16.00 hodin) jsou v horní části zoo mezi výběhem zeber a poníků připraveny soutěže, do kterých se mohou zapojit děti i s rodiči," popisala Nikola Roštejnská, pracovnice Útvaru kontaktu s veřejností. „Na pěti stanovištích se dětem po splnění úkolů bude postupně plnit soutěžní kartička, na kterou v cíli získají odměnu, ty nejmenší se navíc mohou projet na našich ponících. Na závěr akce budou všichni účastníci zařazeni do slosování o tři registrace 1+1 na dm rodinný běh, který se uskuteční 17. září jako součást velkého sportovního svátku," doplnila Nikola Roštejnská.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru