Severní Terasa – Od pondělního rána si nemohou cestující ústeckou městskou hromadnou dopravou (MHD) zakoupit na zastávce Mírová jízdenky přímo z automatu. Důvodem je, že si ho s největší pravděpodobností odcizil zloděj nebo skupinka pachatelů. Případem se zabývají ústečtí policisté.

Ilustrační foto a infografika: Petr Sochůrek

Mluvčí ústeckého dopravního podniku Luboš Heřman uvedl, že kromě kovových komponentů a peněz v automatu, je zloději přístroj k ničemu. „Jsou v něm sice jízdenky, ale ty jsou nepotištěné. Automat je označuje až přímo po zvolení jízdenky. Pořizovací cena automatu byla v roce 2001 sto padesát tisíc korun. Dnes, když budeme chtít nakoupit nový, se ceny pohybují od 350 do 500 tisíc korun," dodal Luboš Heřman.

Šárka Poláčková, mluvčí krajské policie, uvedla, že zmizením automatu se zabývají ústečtí policisté. „V současné době probíhá vyčíslování škody. Záleží, kolik v tu chvíli bylo v automatu peněz, také čekáme na vyčíslení amortizace automatu. Poté stanovíme právní kvalifikaci, jak budeme nadále celou věc šetřit. Po pachateli a automatu pátráme," doplnila policistka.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru