Ústí nad Labem - Několik domácích a zahraničních studentů Fakulty architektury ČVUT a Fakulty umění a designu UJEP přišlo s návrhy jak zlepšit a najít využití pro místa ve městě, jejichž budoucnost je prozatím nejasná. Soubor projektů Ústí nad Lebem, moje město byl realizován v červnu tohoto roku. Výstava návrhů bude přístupná veřejnosti od 12 do 17 září 2016 mezi 12 a 20 hodinou v Galerii Veřejného sálu Hraničář v ulici Prokopa Diviše.

Kamenolom v Krásném Březně. Ilustrační foto: Petr Sochůrek

V rámci souboru se představí 11 projektů, jejichž cílem je nejrůznějšími způsoby zlepšit prostředí a život v Ústí nad Labem. Nabídnou širokou škálu zajímavých prací, která zahrnuje třeba turistickou hru, mobilní aplikaci či regulaci reklamy.

Lom a Mariánská skála, Pražská ulice a Cukrovar, Střekovské nábřeží a Most E. Beneše, okolí Parní vodárny nebo celá oblast kolem Jezera Milada: to jsou lokality, které zpracovávali studenti v rámci svých semestrálních prací. Jsou to studie, které otevírají otázky co s lokalitami, které mají před sebou zatím nejasnou budoucnost: co se stane po zavření lomu Mariánská skála, nemůže se zde rozšířit Zoo a mít tak nejoriginálnější prostředí v Evropě? Co s přetíženým mostem E. Beneše, nemohla by se z něj stát pěší zóna propojující Střekov a město? Co se stane s Pražskou ulicí po dokončení dostavby dálnice D8, nezaslouží si důstojnější charakter jako hlavní vstup do města? A co bude s celým okolím Jezera Milada, stane se z něj areál pro různé zážitkové sporty nebo by zde mohla vyrůst například nová vesnice a třeba vinice?

Výstava je předvojem celorepublikové akce Zažít město jinak, které se koná letos v Ústí nad Labem již na čtyřech místech: Střekov - ulice Varšavská a Park TGM, Město – ulice Alešova, Elišky Krásnohorské, Prokopa Diviše a to ve dnech 18. 9. 2016 od 14 hodin, zároveň i pozvánkou na Den architektury, který se v Ústí uskuteční dne 1. 10. 2016 a jehož tématem budou městské parky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru