Ústí nad Labem – Ačkoliv je léto stále v plném proudu město Ústí se začalo pohlížet po jehličnanech, které letos o Vánocích ozdobí Mírové a Lidické náměstí. V městských lesích momentálně žádné vhodné stromy nerostou, proto se úředníci rozhodli obrátit na veřejnost.

Usazení vánočního stromu na Mírovém náměstí. Ilustrační foto: Petr Sochůrek

Dana Gloserová, vedoucí kanceláře primátorky uvedla, že oba jehličnany musí mít rovný kmen bez prasklin, či hniloby kmene, samozřejmostí je také zavětvení stromu a vzhled. „Na Lidickém náměstí je možné usadit strom o maximální výšce 10 metrů, kdy dva metry se usazují pod zem, osm metrů je nad zemí. Strom na Mírovém náměstí měřívá 14 metrů i více. Pro vánoční strom vyhovují smrky, případně jedle, ostatní druhy podle posouzení vzhledu. Důležitá je také dostupnost jehličnanu, aby se k němu dostala těžká technika," dodala Dana Gloserová.

O Vánocích v loňském roce zdobil Lidické náměstí jehličnan z Těchlovic na Děčínsku. Ilustrační foto: Petr Sochůrek

Případné nabídky může veřejnost adresovat správci Městských lesů, Rostislavu Rokosovi, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru