Krásné Březno – Chovatelé ústecké zoo se od čtvrtečního rána snaží odchytit papouška, který uletěl z voliéry u pavilonu exotária. Po samici ary zelenokřídlého pátraly na sociálních sítích stovky lidí. Neposlušný opeřenec se nakonec vrátil do zoo sám, ale v kleci není. Svoboda se mu zalíbila.

Samice ary zelenokřídlého. Zdroj: Zoo Ústí nad Labem

„Zatím jsme papouška neodchytli. Létá nám mezi voliérami. Budeme muset nastražit klec se žrádlem a čekat," řekla mluvčí ústecké zoo Věra Vrabcová.

V případě, že by se samice ary zelenokřídlého rozhodla proletět opět mimo ústeckou zahradu, mohou Ústečané pomoci s jejím odchytem. Pokud barevného papouška uvidí, stačí zavolat na telefonní čísla 731 506 204 nebo 720 043 635. Důležité je reagovat hned, přesně lokalizovat místo a pokud možno udržovat vizuální kontakt, dokud pracovníci ústecké zoo nepřijedou.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru