Ústecký kraj – Policie v Ústeckém kraji zveřejnila předběžné statistiky sebevražd v letošním roce. Vyplývá z nich, že na život si sáhly nejméně už tři desítky lidí.

2707policiepaska

Přesněji policisté evidují 26 osob – dvacet mužů a šest žen – kteří si k 25. červenci tohoto roku vzaly život. Nemusí jít ale o čísla zcela přesná. Jde pouze o sebevraždy, u nichž bylo ukončeno vyšetřování. Kompletní statistiku má policie k dispozici v dubnu následujícího roku.

I z průběžných čísel lze ale odvodit, že zatím nejvíce sebevražd bylo spácháno během pátků (6) a pondělků (5). „Nejčastějším motivem sebevražd v Ústeckém kraji bývají fyzické onemocnění a psychické problémy," uvedla Šárka Poláčková z Krajského ředitelství policie v Ústeckém kraji.

Pro srovnání: vloni ukončilo v kraji život 113 lidí – 91 mužů a 22 žen. Převládalo oběšení, udušení či uškrcení, a to v 58 případech ze všech. Nejkritičtější byl přitom srpen s 16 případy. Mezi dny v týdnu byly nejtragičtější čtvrtky s 26 sebevraždami.

Za posledních deset let v Ústeckém kraji odešlo dobrovolně ze světa nejvíce osob v roce 2009. Tehdy policie evidovala 190 sebevražd u mužů a 42 u žen.

Od roku 2006 do konce roku 2015 spáchalo sebevraždu v našem kraji 1644 lidí. Od roku 2012 se počet sebevražd každým rokem mírně snižuje.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru