Ústí nad Labem - Na příkaz primátorky města Ústí nad Labem Věry Nechybové probíhá v ulicích tento týden preventivně bezpečnostní akce zaměřená na lidi bez domova, kteří v centru svým chováním obtěžují své okolí.

Strážníci se snaží vytlačit bezdomovce z centra Ústí. Foto: MP Ústí nad Labem

Tuto akci si vyžádali tamní prodejci a místní obyvatelé. O výskytu bezdomovců a jiných závadových osob v uvedené lokalitě je městská policie obeznámena, a to jak ze sledování kamerového systému, tak i z každodenního vykazování těchto osob z míst, kde svým chováním obtěžují kolemjdoucí.

Hlídky strážníků v průměru desetkrát denně tyto závadové osoby z těchto míst vykazují, ale ty se jim vždy po krátkém čase na zmíněná místa opětovně vracejí. S

Strážníci se zaměřují na prostranství ulic Hrnčířská, Jircháře a Hlavního vlakové nádraží. Kontroly jsou prováděny každou hodinu a jejich úkolem je vytlačit kriminálně závadové osoby z centra města.

"Vzhledem k sociální situaci těchto lidí není řešením ukládání blokových pokut a ani předávání přestupků spáchanými těmito osobami příslušným přestupkovým komisím, ale jako jediné řešení se nám jeví právě vytěsnění těchto osob z míst, kde se kumuluje větší počet lidí. Od takovýchto akcí si slibujeme zklidnění celé situace a omezení trestné a přestupkové činnosti," uvedla městská policie na svém webu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru