Ústí nad Labem - Přístrojem „Cought Assist" na odsávání sekretu z dýchacích cest u dětí, které nedokáží efektivně vykašlávat, nově disponují zdravotníci Dětské kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. Takzvaného „kašlacího asistenta" pro malé pacienty pořídila Krajská zdravotní, a. s., z daru od Nadace ČEZ, který obdržela v rámci tradiční charitativní akce „Krása pomáhá dětem".

 

MUDr. Adam Cipra předvedl, jak funguje přístroj „Cought Assist" na odsávání sekretu z dýchacích cest u dětí, které nedokáží efektivně vykašlávat. Foto: Petr Sochůrek

MUDr. Josef Liehne, ředitel zdravotní péče ústecké Masarykovy nemocnice, rovněž poděkoval za finanční dar pro dětskou kliniku. „Jsem hrdý, že jsme vám mohli při dnešním slavnostním poděkování ukázat naši jednodenní pediatrii, která vyrostla v loňském roce v rámci první fáze zásadní rekonstrukce dětského pavilonu tady v ústecké Masarykově nemocnici. Věřím, že spolupráce mezi Nadací ČEZ a charitativní akcí „Krása pomáhá dětem" bude i nadále pokračovat. Děkujeme moc," řekl MUDr. Josef Liehne.

Mgr. Soňa Holingerová, zástupkyně Nadace ČEZ a manažerka komunikace Skupiny ČEZ, uvedla, že s charitativní akcí „Krása pomáhá dětem" spolupracují od samého počátku. „Pomáhat nemocnici, zejména těm nejmenším pacientům, je stále potřeba. Veliké díky patří především zdravotníkům za jejich práci a péči, ale také Lence Kocmanové Taussigové za organizaci akce „Krása pomáhá dětem", která finančními prostředky v léčbě dětí pomáhá," uvedla Mgr. Soňa Holingerová.

Slavnostní poděkování. Foto: Petr Sochůrek

„Akci „Krása pomáhá dětem" ve prospěch dětí hospitalizovaných v nemocnici jsem se rozhodla uspořádat téměř dva roky po soutěži krásy. Neustále jsem se zúčastňovala charitativních projektů a v Ústí nad Labem se žádná módní charitativní přehlídka nekonala. Každý rok mám radost z toho, že se mi podařilo někomu pomoci," uvedla Ing. Lenka Kocmanová Taussigová, Miss sympatie ČR 2002.

MUDr. Adam Cipra, lékař Dětské kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., všem přítomným vysvětlil, jak přístroj „Cought Assist" na podporu uvolnění sekretu z dýchacích cest u dětí pracuje. „Jedná se o takzvaného „kašlacího asistenta", který jednoduchým způsobem asistovaného nádechu a výdechu umožní zlepšení odsátí hlenu z dýchacích cest. Používá se zejména u neurologicky nemocných pacientů, kteří trpí svalovou slabostí a v jejím důsledku nedostatečnou silou kašle. Také u dětí napojených na ventilátor, které mají v řízeném umělém spánku sníženou schopnost kašlat a je nutné jim usnadnit odhlenění. Díky přístroji se snižuje doba jejich hospitalizace a léčení," dodal MUDr. Adam Cipra.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru