Krásné Březno – Do metropole Ústeckého kraje míří cirkus Andres, který má nově tři velbloudí mláďata. Své šapitó postaví v Krásném Březně vedle místní pekárny. První představení proběhne již tento čtvrtek, tedy 28. července od 18 hodin.

Další představení od 18 hodin mohou Ústečané shlédnout v pátek a v sobotu. V neděli pak cirkusová čísla budou k vidění od 11 hodin, kdy proběhne poslední představení v Ústí. Těšit se mohou návštěvníci na drezůru zvířat, artisty, akrobaty a samozřejmě klauny. Nejen děti se mohou vyfotit na velbloudu, kdy fotku obdrží na místě. Představení trvá i s přestávkou zhruba dvě hodiny.

Pokladna cirkusu se každý den otevře od 10 hodin, vstupenka dospělého přijde na 300 korun, pro dítě na 200 korun. Do lóže jsou lístky o padesát korun dražší. Děti do tří let mají vstup zdarma.

Slavný rod

Manželé Jan a Anna Alešovi - současní majitelé Cirkusu Andres jsou již čtvrtým pokolením cirkusové generace.
Zakladatelem Cirkusu Aleš byl Ondřej Aleš, který ve své době patřil k nejaktivnějším a nejoblíbenějším postavám českého cirkusového světa. Jeho dobromyslnost a ušlechtilá mysl se staly všeobecně uznávanými atributy.
Po něm převzal štafetu jeho syn Josef Aleš, který dal cirkusu nový název - Cirkus Apollo. Díky jeho celoživotnímu úsilí, úctě a lásce nejen k publiku, ale i ke svým kolegům, se stal Cirkus Apollo jediným českým, soukromě podnikajícím cirkusem, který přežil "svou dobu".

S příchodem současného majitele se změnil i název cirkusu na Cirkus Andres. Jan Aleš je dalším pokračovatelem v české cirkusové tradici. Stejně tak jako jeho otec a děd, zasvětil i on celý svůj život cirkusu a s láskou a pílí se věnuje jeho současnému i budoucímu rozvoji. V jeho úsilí mu nemalým dílem pomáhá i jeho žena Anna a také jejich tři děti - Anička, Josef a Jan, kteří díky svému zájmu a vztahu k cirkusu, patří bezpochyby k nastupující generaci Cirkusu Andres.

Cirkus Andres je jako jediný český cirkus členem Evropské cirkusové asociace. Kromě naší země také účinkoval v Polsku, Německu, Francii a na Slovensku.

Cirkus Andres má i filmové zkušenosti. Ještě pod názvem Cirkus Aleš se podílel, na natáčení filmu Ulice zpívá s Vlastou Burianem. Později se pak už jako Cirkus Apollo účastnil natáčení filmu Pan Tau s panem Janem Werichem a Otou Šimánkem.


Soutěž o vstupenky

Otázka: Jak se jmenoval zakladatel dnešního Cirkusu Andres?

Správnou odpověď nám pošlete na adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do středy 27. července.

Důležité je Vaše telefonní číslo, v případě výhry Vás budeme ve středu kontaktovat během odpoledne.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru