Ústí nad Labem - Lékaři akutního příjmu - Emergency Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., v těchto letních dnech varují před náhlými kolapsy z horka. Nejohroženější skupinou jsou chroničtí pacienti a starší lidé s nedostatečným pravidelným pitný režimem. Právě dehydratace organismu je hlavní příčinou náhlého kolapsu, a to nejen u seniorů, ale i lidí se zvýšenou fyzickou námahou, například u sportovců nebo dětí.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek

„V těchto letních dnech by lidé měli vypít minimálně dva a půl litru nealkoholických nápojů, i když uváděný objem je hodně individuální. U manuálně pracujících, kteří mají fyzicky namáhavou práci, by měl být přísun tekutin daleko vyšší. Záleží na fyzické aktivitě člověka a teplotě vzduchu. Starší a nemocní lidé by se měli v těchto dnech vyvarovat nadměrné námaze, a to zejména na přímém slunci. U těchto lidí je také vhodné správně naplánovat cestování, například hromadnou dopravou, kdy ve špičkách v plných vozech bývá často nedýchatelně. Při procházkách v parku nebo v lese je vhodné použít přikrývku hlavy a nezdržovat se dlouho v uzavřených prostorách, kde je nedostatek čerstvého vzduchu," upozornila primářka Emergency Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. MUDr. Jana Bednářová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru