Ústí nad Labem – O služby „bývalého" Cyklopointu na Zanádraží je mezi návštěvníky krajské metropole zájem. Městské služeby, které službu provozují, totiž změnily název provozovny na Cyklocentrum. Týdně do kójí zavítá více jak stovka turistů, kteří mají největší zájem o informace.

Cyklocentrum na ústeckém Zanádraží. Ilustrační foto: Petr Sochůrek

Jak uvedl Miroslav Harciník, ředitel Městských služeb, které službu pro cyklisty a turisty na Zanádraží provozují, důvodem změny názvu byla registrace značky Cyklopoint. „Byli jsme upozorněni, že tento název nemůžeme oficiálně používat, jelikož už je zaregistrovaný. Proto jsme tedy službu přejmenovali na Cyklocentrum, abychom nebyli v rozporu se zákonem," vysvětlil změnu ředitel Městských služeb.

To ovšem nemění nic na faktu, že o nabízené služby na Zanádraží je mezi návštěvníky krajské metropole a cyklisty zájem. „Jen v prvním měsíci provozu navštívilo Cyklocentrum 878 návštěvníků. Největší zájem byl o služby informačního střediska, kterých využilo 687 lidí. Samotného Cyklocentra pak využilo 191 vyznavačů cyklistiky," doplnil Miroslav Harciník.

Cyklocentrum je na ústeckém Zanadraží otevřené každý den od 8.00 do 20.00 hodin. Milovníci jízdy na kole si zde mohou dofouknout pneumatiky, půjčit si základní nářadí pro drobný servis nebo si kolo umýt. Cyklocentrum také disponuje toaletami a nabízí možnost se po jízdě vysprchovat, v případě potřeby si kolo i uschovat.

Turisté, kteří zavítají do Ústí nad Labem hlavně vlakem, se v Cyklocentru dozví, kde se v metropoli Ústeckého kraje ubytovat a další důležité informace.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru