Krásné Březno - Rozšířený servis i speciální akce nabídne o letních prázdninách návštěvníkům ústecká zoo. Zoovláček bude v červenci a srpnu v provozu každý den, takže se příchozí budou moci svézt do horní části zoo a udělat si tak prohlídku pohodlnější – z kopce dolů.

Průchozí výběh pro lemury kata. Zdroj: Zoo Ústí nad Labem

„Připraveny budou předváděcí akce jako je cvičení slonů, krmení surikat, tuleňů nebo piraň nebo se mohou návštěvníci podívat, jak si potravu hledají orangutani či medvědi. Lze u nás potkat i slony na pravidelné procházce a další zajímavosti. Průchozí výběh pro lemury kata bude také pro návštěvníky otevřen každý den, od 10.00 do 18.00 hodin, jedenkrát denně se koná i komentované krmení," uvedla vedoucí návštěvnického servisu Andrea Balejová.

Připravena bude i speciální nabídka pro nejmenší návštěvníky? „Pro děti máme od 1. července k dispozici trampolínu, která nahradila předchozí a v posledních červnových týdnech prodělala zátěžovou zkoušku. Kromě toho se děti mohou každý den odpoledne povozit na ponících či si pohrát na dětských hřištích," dodala vedoucí návštěvnického servisu.

Kromě této nabídky přichází o prázdninách ústecká zoo také se zcela novými aktivitami. „Letos poprvé jsme se rozhodli pozvat návštěvníky do zoo i po zavírací době na komentované večerní prohlídky. Budou se moci podívat, co dělají zvířata v pozdních hodinách, poklidná procházka ztichlou zoologickou zahradou má neopakovatelnou atmosféru," představila projekt „Pojďme dát dobrou noc..." tisková mluvčí zoo Věra Vrabcová.

„Večerní návštěva zoo je určena pro dospělé osoby a děti od 10 let. Prohlídky se konají jednou za 14 dní během prázdnin vždy v pátek od 19.30 hodin v termínech 1. 7., 15. 7., 29. 7., 12. 8. a 26. 8. Délka prohlídky je zhruba 90 až 120 minut. Kapacita skupiny je omezena počtem 25 osob, je tedy nutné se objednat předem pomocí přihlašovacího formuláře na webových stránkách zahrady. Platba probíhá vždy bankovním převodem, je nutné mít prohlídku zaplacenou předem (před absolvováním akce). Cena je 180 Kč pro dospělého a 90 Kč pro děti (od 10 do 15 let). V ceně je zahrnut vstup do zoo, průvodce, stylová svačina a malý dárek na památku," doplnila Věra Vrabcová.

Zoovláček. Zdroj: Zoo Ústí nad Labem

Zoo nezapomíná ani během letních prázdnin na organizované skupiny dětí, běžné či příměstské tábory, které zahradu často navštěvují. „Nabízíme organizátorům jednodenní program, který zahrnuje vstup do zoo, projížďku Zoovláčkem, průvodce, pracovní listy, ukázku přírodnin a drobný dárek na památku," objasnila Nikola Roštejnská z ústecké zoo a dodala: „Program je možné přizpůsobit kategorii dětí, velikosti skupiny i dalším požadavkům. Cena je 120 Kč na dítě, termín je nutné objednat min. pět dní předem e-mailem či telefonicky."

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru