Ústí n. L., Most - Smutná zpráva přišla z ústecké nemocnice, kde zemřel teprve čtyřletý chlapeček, který se v pátek odpoledne topil na mostecké Matyldě. Dítě ve vodě nalezl plavčík, který se snažil o resuscitaci, ve které dlouhé minuty pak pokračovala i přivolaná záchranná služba. Ta posléze chlapce transportovala vrtulníkem do ústecké nemocnice na dětské oddělení JIP. Bohužel po pár dnech chlapec boj o život prohrál.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek

Mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková k tragédii uvedla, že kriminalisté mostecké policie nyní vyšetřují úmrtí nezletilého chlapce v souvislosti s utonutím na mostecké Matyldě. „S ohledem na rodinu i věk utonulého chlapce již nebudeme poskytovat žádné bližší informace," dodala mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková.

O tragédii jsme informovali již v pátek odpoledne s tím, že přivolaná záchranná služba následně dítě několik desítek minut úspěšně resuscitovala. Mluvčí krajské záchranné služby Prokop Voleník k události v pátek upřesnil, že malý pacient byl následně letecky transportován vrtulníkem záchranky na dětské oddělení JIP do ústecké Masarykovy nemocnice.

Podle mluvčí krajské policie Šárky Poláčkové nyní budou kriminalisté z Mostu zjišťovat míru zavinění a podílu na tom, proč se dítě na Matyldě topilo. Na sociální síti se ihned rozhořela dlouhá diskuze ke zmíněné tragické události s tím, že rodiče dítěte měli být na dece, zatímco chlapce si hrál ve vodě bez dozoru. Přivolaný mladý plavčík pak hledal ve vodě tělíčko chlapce, které posléze nalezl a začal s oživováním. Mezitím na místo dorazila i záchranka.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru