Ústecký kraj - Sehnat bydlení podle představ vyžaduje mnoho času. Ne všichni si však mohou dovolit procházet desítky inzerátů. Není to jen zdlouhavé, ale i zbytečné.

2606cpi

Důvodů, proč lidé shání narychlo nové bydlení, je mnoho. Dost často za nimi stojí rozpad vztahu, ztráta zaměstnání či změna počtu členů v domácnosti. To se přihodilo i mladé mamince Janě Malíkové v Litvínově. Nejen, že se jí rozpadlo manželství, ale dostala i podmínku, že se s dětmi musí do měsíce odstěhovat jinam. „Zkoušela jsem realitky. Měla jsem jasnou představu o velikosti bytu i jeho lokalitě, nechtěla jsem najednou vozit děti přes půl města," říká osmadvacetiletá žena. Jenže z nabídky realitek byla zklamaná, pět šest bytů neodpovídajícího zadání, víc nic. Nakonec se rozhodla pro poslední možnost, aniž by očekávala úspěch. „Zašla jsem do CPI Byty. Nevím proč, ale mínění o této firmě jsem neměla valné. Sice osobně neznám nikoho, kdo by s nimi měl problém, ale prostě tady nemají nejlepší pověst," říká narovinu Jana Malíková. O to víc nyní nechápe, proč tomu tak je.

Z jednání zaměstnanců CPI i jejich nabídky totiž byla mile překvapená. „Řekla jsem své představy a manažerka pronájmů Lenka Zemanová okamžitě věděla, které byty mi nabídnout dle mých požadavků. Je jasné, že má o volných bytech přehled," pochvaluje si spokojená nájemnice. Po prohlídce asi pěti bytů si vybrala bydlení v nově zrekonstruovaném domě v centru města, známém jako Hvězda.

2606cpi3

„Do objektu Hvězdy, ve Valdštejnské ulici č. p. 2126, jsme v posledním roce investovali okolo patnácti miliónů korun, nešlo jen o nutné opravy, které se projevily běžným opotřebením domu. Důraz jsme kladli také na zvýšení bezpečnosti, pohodlí a kvality bydlení stávajících nájemců domu. V rámci modernizace domu došlo k výměně plastový oken u všech pronajímaných bytů, u většiny bytů k vyzdění jádra a nové sanity, výměně vstupních dveří domu se vstupem na čip, k vybavení novým zvonkovým systémem a kompletní výměně obou výtahů. Pro větší zabezpečení domu, ochranu majetku a zdraví nájemníků jsme investovali do kamerového systému. Ke zlepšení kvality bydlení v domě určitě přispěla i výmalba společných prostor a pokládka nové PVC krytiny," vypočítává základní věci nový vedoucí litvínovské pobočky CPI BYTY Milan Faistl.

Že se rekonstrukce povedla a ze zavrhovaného paneláku, kde holý nájem začíná na necelých třech tisících na měsíc, bude vyhledávaná adresa, o tom svědčí i fakt, že si zde minimálně na rok a půl pronajala zatím čtyři byty pro své vrcholové manažery, kteří budou působit v areálu chemických závodů, jedna italská firma.

2606cpi2

„Tak jako všude v našich domech se snažíme o to, aby nájemníci byli spokojení, měli klid a uklizeno. Společně s klíčky od bytu dostávají naši klienti i seznam kontaktů, kam se mohou obrátit s jakýmkoliv problémem. Od toho tu jsme," nabádá ke komunikaci vedoucí správy nemovitostí Jan Fidrmuc. Řešit umí vše od rozbité kuchyňské linky po revize plynu a elektřiny. „Je veliká škoda, že nemůžeme investovat více peněz do komfortu nájemníků. Několikrát týdně totiž řešíme vylomené dveře, rozbité zvonky, vylámané schránky, poničené fasády a podobné nešvary, což nám zbytečně odčerpává peníze," upozorňuje Jan Fidrmuc.

Jak Lence Zemanové a Janu Fidrmucovi, tak vedoucímu litvínovské pobočky Milanu Faistlovi je jasné, že vyhovět nelze naprosto všem. „Vím i proč tu nemá CPI BYTY dobrý zvuk. Je to jako u recenzí na hotely. Kdo je píše? Z devětadevadesáti procent nespokojení klienti. V našem případě to jsou zejména ti, po kterých vymáháme dluhy," poukazuje Faistl. Ti, kteří jsou spokojení, přijdou dle jeho zkušeností poděkovat osobně. „Jsem rád, když lidé dají na osobní doporučení," uzavírá Milan Faistl.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru