Malečov – Fotbalu bude v sobotu patřit Malečov na Ústecku. Místní fotbalisté a jejich příznivci oslaví sedmdesát let od založení klubu. Mezi gratulanty bude i bývalý československý reprezentant a mistr Evropy z roku 1976 Karol Dobiáš.

Pogratulovat malečovským fotbalistům k sedmdesátému výročí klubu přijede i bývalý bývalý československý reprezentant a mistr Evropy z roku 1976 Karol Dobiáš. Foto: archiv Karola Dobiáše


„Poprvé se oficiálně představili na fotbalovém hřišti borci se znakem Sokola Malečov na prsou v okresní fotbalové soutěži v roce 1946. Tento stav přetrval s drobnými přestávkami celých 70 let. Borci jako Ing. Jan Boháček, bratři Bočkové, Suchánkové, Miloslav Houfek, z těch novodobějších pak Josef Pýcha, Tonda Barvínek, Miroslav Kobliha, Luboš Černý alias „fíra" a další šířili povědomí o existenci malečovského fotbalu okrese a v nejúspěšnější éře v celém, tehdy Severočeském kraji," uvedl k historii fotbalového klubu starosta Malečova Petr Kůstka.

Oslavy 70 let fotbalu v Malečově odstartují v 8:30 hodin 32. ročníkem Memoriálu Josefa Pýchy. Na turnaji se představí kromě pořádajícího FK Malečov (II. třída okresu Ústí nad Labem), FK Velké Březno (I. A třída skupina A, okres Ústí nad Labem), FK Žitenice (III. třída skupina B okresu Litoměřice) a FK Hnízdo, týmu složeného ze sportovních osobností Ústecka. V týmu FK Hnízdo nastoupí například bývalý hráč FK Teplice a současný asistent trenéra FK Ústí nad Labem Petr Fousek, bývalí hokejisté HC Slovan Ústí nad Labem Michal, Hnízdo, Antonín Hanzl, Josef Hudec a současní hokejisté HC Slovan Ústí nad Labem Martin Zdvořáček a Roman Navarra. Po dvou semifinálových zápasech se odehraje přátelské utkání žáků Bohemians Praha - FK Ústí nad Labem.

Turnaj před rokem vyhrál tým staré gardy FK Malečov. Letos se však memoriálu nezúčastní. Kromě fotbalového turnaje je pro návštěvníky oslav připravený bohatý program a oslavy, které vyvrcholí ve večerních hodinách ohňostrojem.

Zajímavostí je, že za FK Žitenice v letošním ročníku hrál bývalý hráč FK Teplice Radek Divecký, který pomohl týmu fotbalistům ze Žitenic vybojovat postup do II. třídy Litoměricka (okresního přeboru). Z důvodu dovolené Radek Divecký v Malečově bude ovšem chybět.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru