Krásné Březno – Vyřešit svou tíživou finanční situaci přepadením čerpací stanice v Neštěmické ulici se rozhodl pětadvacetiletý muž. Jeho plány mu ovšem zhatila statečná obsluha a pohotová reakce místních republikových policistů.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek

K přepadení došlo minulý týden v noci ze čtvrtka na pátek. Podle svědka, který se přihlásil redakci E – Ústí.cz, ale nepřál si zveřejnit své jméno, měl mladík vstoupit do prodejny čerpací stanice a požadovat po obsluze vydání finanční hotovosti. „Svůj požadavek podpořil výhružkou, že prodejnu polije hořlavou lákou a zapálí ji. Prodavačky mu zpočátku odmítaly finanční hotovost vydat. Mladík tak začal hořlavinu rozlévat. Jedna z prodavaček v nestřeženém okamžiku vytočila telefonní číslo na místní oddělení republikové policie a telefon nechala volně položený. Policisté tak na druhé straně telefonátu slyšeli, co se v tu chvíli na čerpací stanici odehrává," líčil průběh přepadení svědek.

Tím, že obsluha vytočila telefonní číslo přímo na místní policisty, bylo sloužící hlídce jasné, že o pomoc volá někdo komu je jejich číslo dobře známé. Okamžitě tak začala hlasy a zvuky vycházející z telefonního sluchátka vyhodnocovat.

„Muž než dostal peníze, ještě stačil hořlavinu zapálit, ale ta po chvíli přestala hořet," dodal závěrem popisu přepadení svědek. To už ovšem lupiči díky dobré znalosti svého obvodu byli policisté „v patách" a pár minut po přepadení ho i s uloupenými penězi zadrželi.

Mluvčí krajské policie Šárka Poláčková k loupežnému přepadení doplnila, že hořlavou látkou byla náplň do zapalovačů a pětadvacetiletý mladík si odnesl z čerpací stanice jen pár tisíci korun. „Obviněný je z trestného činu loupeže, za což mu hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let. Vyšetřovatel ho stíhá na svobodě," dodala Šárka Poláčková.

Podle zjištění redakce E – Ústí.cz se jedná o dosud netrestaného muže.

Čtenáři, posílejte nám náměty na zprávy z Ústecka na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Využijte zpráv naší facebookové stránky. My, vámi zaslaný podnět prověříme. Děkujeme, že nám pomáháte vytvářet moderní elektronické zpravodajství z Ústecka a jeho okolí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru