Ústí nad Labem – S omezením dopravy budou muset počítat motoristé a cestující ústeckou městskou hromadnou dopravou. Důvodem je běžecký závod RUN TOUR, kdy se na trať dlouhou deset kilometrů vydají stovky běžců. Dopravní omezení potrvá zhruba od 11.00 do 15.00 hodin.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek

Mluvčí ústeckého magistrátu Romana Macová uvedla, že uzavřen pro veškerý provoz most Dr. E. Beneše (včetně nájezdů na most z prostoru Předmostí), Národního odboje, Děčínská (okružní křižovatka Národního odboje – Železničářská), Železničářská, Litoměřická (Železničářská – Karla IV.), Střekovské nábřeží, Žukovova (Děčínská – Kozinova), Kozinova, Varšavská (Národního odboje – Mariánský most), Kramoly (Zeyerova – Mánesova) a Mánesova. „Výjezd pak nebude možný i z ulic nacházejících se mezi uzavřenými komunikacemi: Zeyerova, Hviezdoslavova, Kramoly, Raisova, Těšínská, Pionýrů, Na Pile, Třebízského, Tomáše ze Štítného, Sukova a U Stanice," dodala mluvčí města.

Změny nastanou i na linkách městské hromadné dopravy mířící na Střekov. Zrušeny budou zastávky - Střekov nádraží, Třebízského, Děčínská, Krajský soud a ZPA směr Kamenný Vrch / Svádov. Kruhový objezd u zastávky ZPA bude průjezdný.
Linka č. 9 - pojede obousměrně přes Mariánský most do zastávky ZPA směr Krajský soud a dále bez zastavení dojede do zastávky Karla IV. a po své trase.

Infografika. Zdroj: Dopravní podnik města Ústí nad Labem

Linka č. 13 - pojede obousměrně přes Mariánský most do zastávky ZPA směr Krajský soud a dále po trase. Zastávka ZPA směr Svádov bude zrušena a nahrazena zastávkou ve směru Krajský soud.

Linky č. 17 a 27 - pojedou obousměrně přes Mariánský most do zastávky ZPA směr Krajský soud a dále spoje budou zastavovat ve všech zastávkách po trase: Kamenný Vrch škola, Kamenný vrch, Poslední cesta, Novosedlické náměstí, V Zeleni, Šafaříkovo náměstí, Karla IV. a Ovčácká stezka a dále pojedou ve svých trasách.

Linky č. 60 a 62 - pojedou obousměrně přes Mariánský most do zastávky ZPA směr Krajský soud a dále ve svých trasách. Zastávka ZPA směr Kamenný Vrch bude zrušena a nahrazena zastávkou ve směru Krajský soud.

Na zmíněných linkách může docházet vlivem objízdné trasy ke zpoždění spojů. Na trolejbusových linkách číslo 60 a 62 bude od ranního výjezdu zavedena náhradní autobusová doprava.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru