Ústí nad Labem – Šest zásahů mají za sebou hasiči po bouřce a přívalovém dešti, který se přehnal v pondělí v podvečer přes Ústecko. Jednotky musely především odčerpávat vodu z ucpaných kanálových vpustí.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek

Mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan uvedl, že hasiči vodu odčerpali, kanálové vpusti vyčistili nebo voda sama opadla. „Celkem v celém Ústeckém kraji jednotky musely řešit 36 událostí spojených s prudkým deštěm," dodal Lukáš Marvan.

Podle meteorologů nás čeká v úterý zatažená obloha, přívalové deště však nehrozí. „Očekáváme oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, postupně místy bouřky. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 19 až 22 °C, na horách 13 až 16 °C. Povane slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s," uvedl ústecký meteorolog Slávek Podzimek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru