Ústí nad Labem - Hořící kontejnery v ulicích Stará a V Lukách zaměstnaly v neděli ústecké strážníky a policisty. Požáry má na svědomí z největší pravděpodobností neznámý žhář.

Hořící plastový kontejner. Zdroj: Městská policie města Ústí nad Labem

Zástupce ředitele městské policie Jan Novotný uvedl, že na tísňové lince 156 přijal v neděli dopoledne operátor oznámení o hořícím plastovém kontejneru na domovní odpad. „Na místo jsme vyslali hlídku strážníků, která zjistila, že požár založil někdo úmyslně, jelikož hořely tři od sebe na sto metrů vzdálené kontejnery současně. Požár plastových kontejnerů na domovní odpad byl zjištěn nejen před domy v ulici V Lukách a v ulici Stará, ale také na zastávce MHD u Střední školy v ulici Stará, kde hořel odpadkový koš. Požáry uhasili přivolaní hasiči. Veškeré poznatky strážníci předali Policii ČR, která si celý případ převzala k dalšímu šetření," dodal Jan Novotný.

Mluvčí krajské policie Šárka Poláčková doplnila, že případ řeší ústečtí policisté z obvodního oddělení město jako trestný čin poškození cizí věci. „V případě dopadení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty," dodala policistka.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru