Kostelní náměstí - Vedle Lidického náměstí mohou Ústečané zavítat v rámci Ústeckých Vánoc i na Kostelní náměstí, kam se rozšířil letos poprvé oficiální program. Vedle veřejného kluziště, vánočních trhů a workshopů probíhá i sled koncertů známých českých interpretů s názvem Hvězdy dětem. Před ústeckým Forem vystoupí například Jaroslav Uhlíř, Daniel Hůlka nebo Yvetta Blanarovičová. Vstupné je zdarma.

Ježíškova pošta. Zdroj: OC Forum Ústí nad Labem

Již o tomto víkendu proběhnou na Kostelním náměstí první koncerty ze série Hvězdy dětem. Na Mikuláše, v sobotu 5. prosince, čeká na návštěvníky nejen Mikulášská se Slunetou uvnitř obchodního centra Forum Ústí nad Labem, ale také dětská Superstar s Yvettou Blanarovičovou. V neděli 6. bude pódium patřit vánočnímu dětskému koncertu s Heidi Janků. O týden později vystoupí Daniel Hůlka s Kamilou Nývltovou a poslední adventní neděli, tedy 20. prosince, Jaroslav Uhlíř. Vstupné je na všechna vystoupení zdarma.

„Advent je velice bohatý, a to nejen co do pohybu a tvoření, ale také zábavy nebo pomoci ostatním. Jsme moc rádi, že jsme mohli přispět k tvorbě programu Ústeckých Vánoc přímo v okolí obchodního centra, ale také aktivitami uvnitř. Každý adventní víkend je z čeho vybírat," uvádí Kateřina Kejřová, marketingová manažerka OC Forum Ústí nad Labem, a dodává: „ Již nyní například probíhá soutěž o Nejhezčí vánoční stromeček. Jednotlivé soutěžní stromky zdobily děti ze základních škol a jsou k vidění uvnitř OC Forum. Návštěvníci mohou udělovat hlasy svým favoritům až do 13. prosince. Na děti čekají lákavé ceny, například vstupy do ZOO Ústí nad Labem a dárky od Albi v hodnotě 10 000 Kč."

Veřejné kluziště bude až do 2. ledna otevřené denně od 10 do 20 hodin. K dispozici je i půjčovna bruslí či stánek s občerstvením. Velcí i malí bruslaři se mohou těšit na prodloužené vánoční bruslení na Štědrý den a na Silvestr. Vstupné bude symbolické, děti za 20 Kč, v rámci školy za 10 Kč, pro dospělé za 30 Kč.

Pro šikovné ručičky, děti i dospělé, jsou o víkendech uvnitř v OC Forum Ústí nad Labem připraveny vánoční workshopy, představení vánočních řemesel a další adventní překvapení. Děti mohou využít Ježíškovu poštu a jejím prostřednictvím zaslat svá vánoční přání. Poté, co jim Ježíškovy pomocnice jejich dopisy opatří andělským razítkem, mohou psaní vhodit do schránky, která je umístěna v prvním patře obchodního centra. Zde se také nachází Adventní kalendář – návštěvníci se po vyplnění soutěžního kuponu mohou denně zúčastnit soutěže. Na Lidickém náměstí bude každý den vylosován jeden výherce, který získá ceny od partnerů akce.

Vánoční výzdoba. Zdroj: OC Forum Ústí nad Labem

„Vedle soutěžení mohou návštěvníci také pomáhat. Ve spolupráci s fondem Energie skupiny Centropol jsme připravili strom splněných přání ve prospěch projektu canisterapie v dětském centru Demosthenes. Stačí si ze stromečku utrhnout kartičku v hodnotě 200, 500 nebo 1 000 Kč, zakoupit potřebné krmivo či vybavení a přinést zpět. Dárky poté budou předány potřebným v centru Demosthenes," vysvětluje Kateřina Kejřová.

A prosinec bude patřit i tradičním vánočním trhům. Až do středy 23. prosince obsadí Kostelní náměstí bezpočet prodejních stánků s pochutinami k jídlu, nápoji pro zahřátí a dárky pod vánoční stromeček.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru