Ústí nad Labem - Tým zdravotníků Kliniky urologie a robotické chirurgie Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., ve čtvrtek 22. října provedl v přímém přenosu resekci ledviny. Operace byla online přenesena na „61. výroční konferenci České urologické společnosti ČLS JEP," v Olomouci. Více jak osm set účastníků akce mělo možnost sledovat sekundu po sekundě ústecké špičkové pracoviště.

Ilustrační foto: www.kzcr.eu

MUDr. Jan Schraml, Ph.D. přednosta Kliniky urologie a robotické chirurgie Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., upozornil na unikátnost přímého přenosu, která spočívala v tom, že dva operační týmy na dvou nejnovějších přístrojích, ve dvou nemocnicích, v různých městech, provedli stejnou operaci resekci tumoru ledviny. „Tým ústecké kliniky operoval roboticky pod mým vedením na nejnovějším systému da Vinci Xi. Operatéři z Urologické kliniky Fakultní nemocnice v Plzni provedli resekci pod vedením profesora Milana Hory laparoskopicky na nejnovější 3D technologii Olympus. Účastníci výroční konference tak měli živě možnost porovnání robotické a laparoskopické operace," řekl přednosta kliniky.

Přímý přenos z operačního sálu ústeckého centra robotické chirurgie v 3D kvalitě zajišťovala firma Cesnet, z. s. p. o., za podpory multimediálního týmu Oddělení vědy, výchovy a dalšího vzdělávání Krajské zdravotní, a. s. „Je pro nás ctí, že byla vybrána naše klinika, které se tak v rámci výroční urologické konference, jíž se zúčastnili lékaři nejen z České republiky, ale také Slovenska, prezentovala svou práci v robotické chirurgii," dodal MUDr. Jan Schraml, Ph.D.

Klinika urologie a robotické chirurgie Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. od dubna letošního roku disponuje nejnovějším typem robotického systému da Vinci Xi. Díky dvěma konzolím, které systém má, se od září letošního roku v novém školícím centru zdokonalují ve svých dovednostech týmy operatérů nejen z České republiky, ale také východní Evropy.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru