Ústí nad Labem - Možnost zahrát si svou oblíbenou melodii na volně přístupné piano dostanou letos opět Ústečané. Projekt Piano v Ústí nad Labem, který realizoval Václav Pištora, bude mít pokračování.

Ilustrační foto: Zdroj: facebook/Piano v Ústí nad Labem, foto: Milan Holeček

Piano ale letos nebude stát na hlavním vlakovém nádraží, kde se proti němu spojili provozní zaměstnanci, a dosáhli u vedení nádraží vystavení stopky hudebnímu nástroji. Václav Pištora nyní Ústečany vyzývá k tomu, aby pomohli najít pro piano nové útočiště, kde bude lidem dělat radost. „Děkuji hlavnímu nádraží a SŽDC za to, že jsem projekt loni mohl mít v jejich koridoru umístěný. Piano mělo obrovský úspěch, vystřídalo se na něm tisíce hráčů, a za 9 měsíců provozu jsem realizoval několik koncertů, na kterých vystoupili ústečtí klavíristé," říká Václav Pištora.

Ten se na zaměstnance nádraží nezlobí, protože i když projekt zaznamenal velmi pozitivní reakci u tisíců lidí, nechce práci znepříjemňovat ani několika jedincům. „Na novou etapu pobytu piana v Ústí se těším. Jsem přesvědčen, že nádraží není jediné místo, kde si lidé rádi zahrají, a zajímá mne, kde by jej rádi měli" pokračuje Václav Pištora. Lidé mohou vyjádřit svůj názor, kde by bylo dobré piano umístit a autor si prohlédne a zváží všechny lokality. Na jednu z nich nakonec piano umístí. Své náměty můžete psát na stránku s názvem Piano v Ústí nad Labem na facebooku, případně poslat emailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

„Místo, kde bude piano umístěno, musí splňovat několik podmínek. Piano musí být chráněno před deštěm střechou nebo převisem, musí být na frekventovaném místě, ale zároveň takovém, které nesousedí s bytovou zástavbou nebo kancelářemi. Tam by lidem mohl vadit hluk. Prozatím uvažuji o průchodu v OC FORUM," říká Václav Pištora a dodává, že piano lze na noc zamykat a znemožnit tak hru na něj.

Pištora piano poslal na generální opravu mechaniky, kterou právě dokončila profesionální klavírnická firma. „Další hra na piano vzhledem k jeho stavu již téměř nebyla možná, proto jsem nechal vnitřnosti piana komplet vyndat a z gruntu opravit," říká. Repase piana stála téměř deset tisíc korun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru