Ústí nad Labem - Iniciativa Ústí BEZ hazardu ve spolupráci s platformou PRO! Ústí odevzdaly v pondělí 18.8. magistrátu Ústí nad Labem dalších 2000 podpisů ústečanů, kteří podporují vyvolání referenda o hernách s automaty. Právě tento počet byl totiž magistrátem z již nashromážděných archů kvůli nečitelnosti či chybám v záznamech vyškrtán a nově vyžádán.

"Nyní je míček na straně hřiště magistrátu, věřím, že druhé proškrtávání pro nás nedopadne tak katastrofálně, jako to první, kdy v koši skončil podpis téměř každého třetího ústečana, což představovalo přední příčku ze všech protihazardních iniciativ v zemi", říká hlavní představitel iniciativy Václav Pištora.

"Pokud počet uznaných podpisů porovnám například se Znojmem, kde byly vyřazeny 4% podpisů, je mi líto propadlých hlasů Ústečanů, kteří petici rádi podepsali, téměř 30% škrtání je skutečně likvidační" povzdechl si Pištora.

"Doufáme, že současné vedení města nepostaví mezi demokratické referendum a občany Ústí zeď, petici podepsal bezprecedentní počet ústečanů a referendum je třeba v říjnu společně s komunálními volbami realizovat", dodává Martin Hausenblas z PRO! Ústí, které výrazně přispělo ve sběru podpisů pod referendum.

Správní odbor magistrátu nyní zkontroluje nově podané podpisy a referendum může schválit poslední zastupitelstvo současného vedení města, které se koná 1. září. Obyvatelé města by si tak v hlasování rozhodli, zda herny v Ústí chtějí a magistrát by se musel dle výsledku zařídit. Výsledek referenda je také zastupiteli zpětně nepřehlasovatelný a dlouhodobě závazný.

Václav Pištora, Ústí BEZ Hazardu

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru